PRZEPISY

Indycze saute z selerem i pieczarkami

Indycze saute z selerem i pieczarkami

Niektórzy seler uwielbiają, niektórzy nie. W tym wspaniałym połączeniu zasmakuje wszystkim.

przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,seler,Indyk,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Indyk

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula80gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
mielona czerwona papryka1łyżeczka
olej słonecznikowy3łyżki
pieczarki150gramów
piersi z indyka600gramów
seler250gramów
skrobia kukurydziana1łyżeczka
sól1.5łyżeczki
woda100mililitrów

 

Przepis

1. 

piersi z indyka 600 gramów

Indycze mięso myjemy i kroimy w kostkę.

2. 

cebula 80 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

3. 

seler 250 gramów

Selera obieramy, myjemy, na grubo trzemy...

4. 

sól 1.5 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

...i dodajemy do cebuli. Solimy i dodajemy przyprawy.

5. 

Mieszamy i chwilkę opiekamy.

6. 

Dodajemy mięso...

7. 

...podlewamy wodą do wysokości składników. Dusimy 20 minut pod pokrywką. Często mieszamy.

8. 

pieczarki 150 gramów

Do patelni dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki. 10 minut wszystko razem dusimy.

9. 

skrobia kukurydziana 1 łyżeczka  woda 100 mililitrów

Na koniec delikatnie zagęszczamy skrobią kukurydzianą, albo łyżką mąki wymieszaną z odrobiną wody. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem.

Smacznego!

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie