Indycze saute z selerem i pieczarkami

Niektórzy seler uwielbiają, niektórzy nie. W tym wspaniałym połączeniu zasmakuje wszystkim.
przepis,fotoprzepis,piersi z indyka,seler,Indyk,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Indyk
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
209 g
Energia porcji
193 kcal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
pieczarki | 150 24 | gramów kcal | |
piersi z indyka | 600 522 | gramów kcal | |
seler | 250 125 | gramów kcal | |
skrobia kukurydziana | 1 19 | łyżeczka kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
cebula 80 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.


4.
sól 1.5 łyżeczki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
...i dodajemy do cebuli. Solimy i dodajemy przyprawy.

5.
Mieszamy i chwilkę opiekamy.

6.
Dodajemy mięso...

7.
...podlewamy wodą do wysokości składników. Dusimy 20 minut pod pokrywką. Często mieszamy.

8.
pieczarki 150 gramów
Do patelni dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone pieczarki. 10 minut wszystko razem dusimy.

9.
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka • woda 100 mililitrów
Na koniec delikatnie zagęszczamy skrobią kukurydzianą, albo łyżką mąki wymieszaną z odrobiną wody. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem.

Smacznego!