PRZEPISY

Selerowa sałatka z kapustą i papryczką

Selerowa sałatka z kapustą i papryczką

Doskonała sałatka z dressingiem miodowo-cytrynowym. Sałatka nadaje się jako dodatek do grillowanych, pieczonych i duszonych mięs.

przepis,fotoprzepis,kapusta biała,seler,papryka czerwona kapia świeża,Sałatki warzywne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Wegetariańskie przepisy

Sałatki warzywne

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula200gramów
cytryna2sztuki
kapusta biała400gramów
miód50gramów
papryka czerwona kapia świeża200gramów
seler400gramów
woda200mililitrów

 

Przepis

1. 

kapusta biała 400 gramów  seler 400 gramów  cebula 200 gramów  papryka czerwona kapia świeża 200 gramów

Warzywa myjemy i obieramy.

2. 

Kapustę kroimy w cienkie paseczki, solimy i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. Następnie zgniatamy ją rękoma, aby zmiękła pod naszymi dłońmi i odcedzamy z niej nadmiar wody.

3. 

cytryna 2 sztuki

Selera na cienko trzemy i zalewamy sokiem z cytryny z dwóch cytryn.

4. 

Na cienkie plasterki kroimy papryczkę oraz cebulę.

5. 

Warzywa dodajemy do kapusty i dobrze mieszamy.

6. 

woda 200 mililitrów  miód 50 gramów

W przegotowanej, ostudzonej wodzie mieszamy miód i sałatkę nią polewamy. Mieszamy, dociskamy najlepiej jak potrafimy i zostawiamy na noc w lodówce.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie