PRZEPISY

Ciasto Dobosza bez pieczenia

Ciasto Dobosza bez pieczenia

Wspaniały smakołyk, który z małą pomocą dadzą radę przygotować nawet siedmiolatki. Oprócz starszych, mogą pomagać również młodsze dzieci :) Jedna porcja będzie zdecydowanie dla każdego za mało.

przepis,fotoprzepis,kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową,herbatnik pełnoziarnisty kakaowy,Wyroby cukiernicze,Ciasta kremowe,Bezglutenowe,Bez pieczenia

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

biała czekolada30gramów
cukier kryształ50gramów
czekolada do gotowania30gramów
herbatnik pełnoziarnisty kakaowy300gramów
kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową90gramów
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)2łyżki

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów

Do garnka wlewamy mleko,...

2. 

cukier kryształ 50 gramów

...dodajemy cukier...

3. 

kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową 90 gramów

...i budyń w proszku.

4. 

Dobrze mieszamy...

5. 

...i gotujemy do zgęstnienia.

6. 

herbatnik pełnoziarnisty kakaowy 300 gramów

Herbatniki rozpakowujemy.

7. 

Rozkładamy na blaszce w 3 słupkach po 6 herbatników. Herbatniki po brzegach zabezpieczamy folią aluminiową, aby podczas nakładania budyniu nie ruszały się.

8. 

Na herbatniki rozsmarowujemy połowę budyniu.

9. 

Na budyń kładziemy drugą warstwę herbatników.

10. 

Rozsmarowujemy drugą połowę budyniu...

11. 

...i przykrywamy kolejnymi herbatnikami.

12. 

biała czekolada 30 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka

Czekoladę ze śmietaną roztapiamy w wodnej kąpieli. Skrapiamy nią doboszki.

13. 

czekolada do gotowania 30 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka

W ten sam sposób roztapiamy ciemną czekoladę i ponownie doboszki skrapiamy. Wkładamy do lodówki by stężały.

14. 

Potem kroimy według naznaczonych łączeń i możemy podawać.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie