PRZEPISY

Ciasto Dobosza bez pieczenia

Ciasto Dobosza bez pieczenia

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Wspaniały smakołyk, który z małą pomocą dadzą radę przygotować nawet siedmiolatki. Oprócz starszych, mogą pomagać również młodsze dzieci :) Jedna porcja będzie zdecydowanie dla każdego za mało.

przepis,fotoprzepis,kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową,herbatnik pełnoziarnisty kakaowy,Wyroby cukiernicze,Ciasta kremowe,Bez pieczenia,Bezglutenowe

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

18

Masa porcji

58 g

Energia porcji

143 kcal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

biała czekolada

30

162

gramów

kcal

cukier kryształ

50

201

gramów

kcal

czekolada do gotowania

30

151

gramów

kcal

herbatnik pełnoziarnisty kakaowy

300

1380

gramów

kcal

kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową

90

342

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

500

240

mililitrów

kcal

śmietana do ubijania (30-33%)

2

94

łyżki

kcal

 

Przepis

1. 

mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów

Do garnka wlewamy mleko,...

Do garnka wlewamy mleko,......

2. 

cukier kryształ 50 gramów

...dodajemy cukier...

...dodajemy cukier......

3. 

kakaowy budyń w proszku z mąką kokosową 90 gramów

...i budyń w proszku.

...i budyń w proszku....

4. 

Dobrze mieszamy...

Dobrze mieszamy......

5. 

...i gotujemy do zgęstnienia.

...i gotujemy do zgęstnienia....

6. 

herbatnik pełnoziarnisty kakaowy 300 gramów

Herbatniki rozpakowujemy.

Herbatniki rozpakowujemy....

7. 

Rozkładamy na blaszce w 3 słupkach po 6 herbatników. Herbatniki po brzegach zabezpieczamy folią aluminiową, aby podczas nakładania budyniu nie ruszały się.

Rozkładamy na blaszce w 3 słupkach po 6...

8. 

Na herbatniki rozsmarowujemy połowę budyniu.

Na herbatniki rozsmarowujemy połowę budyniu....

9. 

Na budyń kładziemy drugą warstwę herbatników.

Na budyń kładziemy drugą warstwę herbatników....

10. 

Rozsmarowujemy drugą połowę budyniu...

Rozsmarowujemy drugą połowę budyniu......

11. 

...i przykrywamy kolejnymi herbatnikami.

...i przykrywamy kolejnymi herbatnikami....

12. 

biała czekolada 30 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka

Czekoladę ze śmietaną roztapiamy w wodnej kąpieli. Skrapiamy nią doboszki.

Czekoladę ze śmietaną roztapiamy w wodnej...

13. 

czekolada do gotowania 30 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 1 łyżka

W ten sam sposób roztapiamy ciemną czekoladę i ponownie doboszki skrapiamy. Wkładamy do lodówki by stężały.

W ten sam sposób roztapiamy ciemną czekoladę i...

14. 

Potem kroimy według naznaczonych łączeń i możemy podawać.

Potem kroimy według naznaczonych łączeń i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się