swiatwemnie.pl

Dip z niedźwiedzim czosnkiem

    

Według tego przepisu przygotujecie sobie doskonały, pikantny śmietankowy dip z niedźwiedzim czosnkiem. Idealnie pasuje do placków ziemniaczanych, mięsa albo do maczania chipsów lub nachosów.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów  sól 1 łyżeczka

Do miski wkładamy umyty czosnek, dodajemy sól.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 150 gramów

Dodajemy śmietanę i blenderem miksujemy.

3. 

śmietankowy serek 50 gramów  cebula 50 gramów  musztarda stołowa 1 łyżeczka  przyprawa kurkuma ½ łyżeczki

Potem dodajemy śmietankowy ser, na drobno pokrojoną cebulę, musztardę i kurkumę. Wszystko razem blenderem miksujemy.

4. 

ogórek konserwowy 50 gramów

Na koniec dodajemy na drobno starty ogórek konserwowy...

5. 

olej z pestek dyni 1 łyżka

...i doprawiamy olejem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się