swiatwemnie.pl

Ziemniaczane placki z porem

Ziemniaczane placki z porem

    

Klasyczny ziemniaczany smakołyk z delikatnym smakiem pora.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

por 300 gramów

Pora oczyszczamy, kroimy na drobno.

2. 

ziemniaki 1.5 kilograma  jajka kurze 2 sztuki  czosnek 3 ząbki  sól 1.5 łyżeczki

Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce. Dodajemy jajka, czosnek, sól i pokrojony por. Wszystko razem mieszamy.

3. 

olej rzepakowy

Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy na niego ziemniaczaną masę którą formujemy do kształtu mniejszego placka. Smażymy z obydwóch stron. Po usmażeniu placki kładziemy na papierowy ręczniczek, aby usunąć zbyteczny tłuszcz.

Smacznego!

czosnek3ząbki
jajka kurze2sztuki
olej rzepakowy-
por300gramów
sól1.5łyżeczki
ziemniaki1.5kilograma

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się