PRZEPISY

Pszenne karmelowe kuleczki

Pszenne karmelowe kuleczki

Słodko - słone cukiereczki z pszennego popcornu. Popcorn z pszenicy jest delikatnie słony i w tych słodkościach wspaniale łączy ich smak ze słodkim karmelem.

przepis,fotoprzepis,popcorn z pszenicy,Wyroby cukiernicze,Ciasteczka,Bezglutenowe,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

50

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy250gramów
masło250gramów
popcorn z pszenicy250gramów
skondensowane słodzone mleko375gramów

 

Przepis

1. 

cukier trzcinowy 250 gramów

Delikatnym podgrzewaniem rozpuszczamy cukier na karmel.

2. 

skondensowane słodzone mleko 375 gramów

Dodajemy gęste słodzone mleko i mieszamy do rozpuszczenia.

3. 

masło 250 gramów

Dodajemy masło i ponownie mieszamy aż do rozpuszczenia.

4. 

popcorn z pszenicy 250 gramów

Masę odstawiamy z ognia i wsypujemy popcorn.

5. 

Dobrze mieszamy i odstawiamy do ostudzenia, tak aby dało się masę wyrabiać w dłoniach.

6. 

Z masy tworzymy w dłoniach mniejsze kuleczki. Dłonie od czasu do czasu opłukujemy zimną wodą, aby nam się masa do nich nie przyklejała. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2023 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie