PRZEPISY

Linguine cukrowym groszkiem

Linguine cukrowym groszkiem

Fantastyczny przepis na makaron ze słodkimi strączkami groszku na czosnku i grzybach. Bez problemu możecie użyć takich grzybów, które są akurat sezonowo dostępne. Nadają się również i inne rodzaje makaronów jak np: spaghetti czy bucatini.

przepis,fotoprzepis,makaron - Linguine,Groszek cukrowy,Makarony,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Makarony

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Groszek cukrowy75gramów
czosnek2ząbki
grzyby shiitake50gramów
makaron - Linguine160gramów
oliwa2łyżki
pomidory koktajlowe100gramów
sól1łyżeczka
woda1.5litra

 

Przepis

1. 

makaron - Linguine 160 gramów  woda 1.5 litra  sól 1 łyżeczka

W słonej wodzie gotujemy makaron według zaleceń producenta.

2. 

oliwa 2 łyżki  czosnek 2 ząbki  grzyby shiitake 50 gramów

W głębokiej patelni na odrobinie oleju szklimy oczyszczone, na grubo pokrojone ząbki czosnku i na plasterki pokrojone świeże grzyby.

3. 

Groszek cukrowy 75 gramów  pomidory koktajlowe 100 gramów

Dodajemy w pół przekrojone strączki słodkiego młodego groszku i przekrojone pomidorki koktajlowe.

4. 

Prawie gotowy makaron przekładamy do patelni i dodajemy troszkę wody z garnka, w którym gotowaliśmy makaron. Razem mieszamy, aby połączyły się smaki i minutę razem dusimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie