PRZEPISY

Curry z kalafiora i soczewicy

Curry z kalafiora i soczewicy

Proste bezmięsne danie z aromatem dalekich Indii.

przepis,fotoprzepis,kalafior,czerwona soczewica,Bezglutenowe

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Przyprawa musztarda czarna½łyżeczki
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czerwona soczewica100gramów
imbir mielony¼łyżeczki
kalafior300gramów
kolendra-
masło2łyżki
przyprawa kurkuma½łyżeczki
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
sól¼łyżeczki
woda-

 

Przepis

1. 

kalafior 300 gramów

Kalafiora myjemy i dzielimy na małe różyczki. Wkładamy do garnka.

2. 

czerwona soczewica 100 gramów  sól ¼ łyżeczki  woda

Dodajemy opłukaną czerwoną soczewicę, sól, zalewamy wodą i gotujemy około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

3. 

masło 2 łyżki  przyprawa kurkuma ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  Przyprawa musztarda czarna ½ łyżeczki  imbir mielony ¼ łyżeczki

Roztapiamy masło, dodajemy przyprawy, chwilę smażymy...

4. 

...i dodajemy do curry.

5. 

kolendra

Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę lub natkę pietruszki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie