Curry z kalafiora i soczewicy

Proste bezmięsne danie z aromatem dalekich Indii.
przepis,fotoprzepis,kalafior,czerwona soczewica,Bezglutenowe
Składniki
Składniki
Przyprawa musztarda czarna | ½ 14 | łyżeczki kcal | |
czarny pieprz mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
czerwona soczewica | 100 334 | gramów kcal | |
imbir mielony | ¼ 2 | łyżeczki kcal | |
kalafior | 300 87 | gramów kcal | |
kolendra | 0 ?? | kcal | |
masło | 2 221 | łyżki kcal | |
przyprawa kurkuma | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ 10 | łyżeczki kcal | |
sól | ¼ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 0 ?? | kcal |
Przepis

2.
czerwona soczewica 100 gramów • sól ¼ łyżeczki • woda
Dodajemy opłukaną czerwoną soczewicę, sól, zalewamy wodą i gotujemy około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

3.
masło 2 łyżki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • Przyprawa musztarda czarna ½ łyżeczki • imbir mielony ¼ łyżeczki
Roztapiamy masło, dodajemy przyprawy, chwilę smażymy...

4.
...i dodajemy do curry.


Smacznego!