Curry z kalafiora i soczewicy

Proste bezmięsne danie z aromatem dalekich Indii.
przepis,fotoprzepis,kalafior,czerwona soczewica,Bezglutenowe
Składniki
Składniki
| Przyprawa musztarda czarna | ½ 14  | łyżeczki kcal  | |
| czarny pieprz mielony | ¼ 5  | łyżeczki kcal  | |
| czerwona soczewica | 100 334  | gramów kcal  | |
| imbir mielony | ¼ 2  | łyżeczki kcal  | |
| kalafior | 300 87  | gramów kcal  | |
| kolendra | 0 ??  | kcal  | |
| masło | 2 221  | łyżki kcal  | |
| przyprawa kurkuma | ½ 8  | łyżeczki kcal  | |
| przyprawa rzymski kmin mielony - jeera | ½ 10  | łyżeczki kcal  | |
| sól | ¼ 0  | łyżeczki kcal  | |
| woda | 0 ??  | kcal  | 
Przepis

2.
czerwona soczewica 100 gramów • sól ¼ łyżeczki • woda
Dodajemy opłukaną czerwoną soczewicę, sól, zalewamy wodą i gotujemy około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

3.
masło 2 łyżki • przyprawa kurkuma ½ łyżeczki • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki • przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki • Przyprawa musztarda czarna ½ łyżeczki • imbir mielony ¼ łyżeczki
Roztapiamy masło, dodajemy przyprawy, chwilę smażymy...

4.
...i dodajemy do curry.


Smacznego!





















