Węgierski gulasz z flaczków

Gęsty, smaczny gulasz dla miłośników wołowych flaczków.
przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina,Zupy,Bezlaktozowe,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe
Wołowina
Kuchnia węgierska
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
479 g
Energia porcji
246 kcal
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 200 88 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 5 27 | ząbków kcal | |
flaki wołowe - podgotowane | 500 375 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
papryka czerwona mielona ostra | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
pomidory w puszce | 200 46 | gramów kcal | |
przyprawa do gulaszu | 1 14 | łyżeczka kcal | |
smalec | 1 135 | łyżka kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | ½ 0 | litra kcal | |
zielona papryka | 200 40 | gramów kcal | |
ziemniaki | 250 230 | gramów kcal |
Przepis
2.
zielona papryka 200 gramów
Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli. Krótko dusimy.

3.
ziemniaki 250 gramów • sól 1.5 łyżeczki • przyprawa do gulaszu 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • papryka czerwona mielona ostra ¼ łyżeczki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do papryki dodajemy sól, przyprawę do gulaszu, pieprz i czerwoną mieloną paprykę. Mieszamy,...



6.
pomidory w puszce 200 gramów • czosnek 5 ząbków
Na koniec dodajemy pomidory razem z zalewą, mieszamy i zagotowujemy. Do gulaszu dodajemy obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wedle smaku dosalamy.

Smacznego!