PRZEPISY

Węgierski gulasz z flaczków

Węgierski gulasz z flaczków

Gęsty, smaczny gulasz dla miłośników wołowych flaczków.

przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina,Zupy,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Kuchnia węgierska

Wołowina

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula200gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek5ząbków
flaki wołowe - podgotowane500gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
papryka czerwona mielona ostra¼łyżeczki
pomidory w puszce200gramów
przyprawa do gulaszu1łyżeczka
smalec1łyżka
sól1.5łyżeczki
woda½litra
zielona papryka200gramów
ziemniaki250gramów

 

Przepis

1. 

cebula 200 gramów  smalec 1 łyżka

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu.

2. 

zielona papryka 200 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli. Krótko dusimy.

3. 

ziemniaki 250 gramów  sól 1.5 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  papryka czerwona mielona ostra ¼ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do papryki dodajemy sól, przyprawę do gulaszu, pieprz i czerwoną mieloną paprykę. Mieszamy,...

4. 

flaki wołowe - podgotowane 500 gramów

...do garnka wkładamy flaczki i przygotowane ziemniaki.

5. 

woda ½ litra

Wlewamy wodę i gotujemy około godziny.

6. 

pomidory w puszce 200 gramów  czosnek 5 ząbków

Na koniec dodajemy pomidory razem z zalewą, mieszamy i zagotowujemy. Do gulaszu dodajemy obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wedle smaku dosalamy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się