PRZEPISY

Węgierski gulasz z flaczków

Węgierski gulasz z flaczków

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Gęsty, smaczny gulasz dla miłośników wołowych flaczków.

przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina,Zupy,Bezlaktozowe,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe

Wołowina

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

479 g

Energia porcji

246 kcal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

200

88

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

½

9

łyżeczki

kcal

czosnek

5

27

ząbków

kcal

flaki wołowe - podgotowane

500

375

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

1

16

łyżeczka

kcal

papryka czerwona mielona ostra

¼

4

łyżeczki

kcal

pomidory w puszce

200

46

gramów

kcal

przyprawa do gulaszu

1

14

łyżeczka

kcal

smalec

1

135

łyżka

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

½

0

litra

kcal

zielona papryka

200

40

gramów

kcal

ziemniaki

250

230

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 200 gramów  smalec 1 łyżka

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu.

Cebulę obieramy, kroimy i smażymy na smalcu....

2. 

zielona papryka 200 gramów

Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki i dodajemy do cebuli. Krótko dusimy.

Paprykę myjemy, oczyszczamy, kroimy w paseczki i...

3. 

ziemniaki 250 gramów  sól 1.5 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  papryka czerwona mielona ostra ¼ łyżeczki

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do papryki dodajemy sól, przyprawę do gulaszu, pieprz i czerwoną mieloną paprykę. Mieszamy,...

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Do...

4. 

flaki wołowe - podgotowane 500 gramów

...do garnka wkładamy flaczki i przygotowane ziemniaki.

...do garnka wkładamy flaczki i przygotowane...

5. 

woda ½ litra

Wlewamy wodę i gotujemy około godziny.

Wlewamy wodę i gotujemy około godziny....

6. 

pomidory w puszce 200 gramów  czosnek 5 ząbków

Na koniec dodajemy pomidory razem z zalewą, mieszamy i zagotowujemy. Do gulaszu dodajemy obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wedle smaku dosalamy.

Na koniec dodajemy pomidory razem z zalewą,...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się