PRZEPISY

Żółta pomidorowa zupa

Żółta pomidorowa zupa

Kremowa zupa z żółtych pomidorów z kurkumą i czerwoną soczewicą. Zupa jest pełna likopenu, witamin i minerałów. Dzięki dodanej soczewicy zawiera dużo białka, dzięki czemu jest pełnowartościowym posiłkiem.

przepis,fotoprzepis,żółte pomidory,czerwona soczewica,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier trzcinowy-
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czerwona soczewica50gramów
czosnek1ząbek
przyprawa kurkuma½łyżeczki
ser cheddar-
sól1łyżeczka
woda200mililitrów
żółte pomidory700gramów

 

Przepis

1. 

żółte pomidory 700 gramów

Pomidory myjemy, kroimy i wkładamy do garnka.

2. 

woda 200 mililitrów  sól 1 łyżeczka  przyprawa kurkuma ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy wodę, sól, przyprawy i doprowadzamy do wrzenia.

3. 

czerwona soczewica 50 gramów

Do wrzących pomidorów wsypujemy przemytą soczewicę i pod pokrywką gotujemy 15 minut.

4. 

Miksujemy blenderem.

5. 

Zupę wlewamy na sitko...

6. 

...i przecedzamy.

7. 

czosnek 1 ząbek  cukier trzcinowy

Do zupy dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz łyżeczkę cukru.

8. 

ser cheddar

Zupę możemy podawać ze startym serem, bardzo smaczna jest z serem cheddar.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się