Jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem

Wspaniała wiosenna pasta (bądź smarowidło), która będzie smakować każdemu.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,czosnek niedźwiedzi,Pasty,Śniadania z jajek,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Pasty
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
84 g
Energia porcji
162 kcal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Pasty › Śniadania z jajek › Bezglutenowe › Sezonowe przepisy › Sezon - Czosnek niedźwiedzi ›Składniki
Składniki
cebula | 50 22 | gramów kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 100 19 | gramów kcal | |
jajka kurze | 4 352 | sztuki kcal | |
masło | 50 367 | gramów kcal | |
serek śmietankowy | 80 212 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 4 sztuki
Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2.
cebula 50 gramów • masło 50 gramów • serek śmietankowy 80 gramów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej masło i śmietankowy serek. Mieszamy.

3.
sól ½ łyżeczki
Z ugotowanych jajek wyciągamy żółtka i razem z solą mieszamy z przygotowaną podstawą pasty.


5.
...i na drobno siekamy.

6.
Czosnek dodajemy do pasty.

7.
Na koniec na drobno kroimy białka z ugotowanych jajek...

8.
...i delikatnie dodajemy do smarowidła.

Smacznego!