swiatwemnie.pl

Jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem

    

Wspaniała wiosenna pasta (bądź smarowidło), która będzie smakować każdemu.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula50gramów
czosnek niedźwiedzi100gramów
jajka kurze4sztuki
masło50gramów
serek śmietankowy80gramów
sól½łyżeczki

1. 

jajka kurze 4 sztuki

Jajka myjemy i gotujemy na twardo (10 minut). Gorącą wodę zlewamy i jajka zalewamy zimną wodą. Po wystudzeniu je obieramy.

2. 

cebula 50 gramów  masło 50 gramów  serek śmietankowy 80 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej masło i śmietankowy serek. Mieszamy.

3. 

sól ½ łyżeczki

Z ugotowanych jajek wyciągamy żółtka i razem z solą mieszamy z przygotowaną podstawą pasty.

4. 

czosnek niedźwiedzi 100 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy...

5. 

...i na drobno siekamy.

6. 

Czosnek dodajemy do pasty.

7. 

Na koniec na drobno kroimy białka z ugotowanych jajek...

8. 

...i delikatnie dodajemy do smarowidła.

Smacznego!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się