PRZEPISY

Gazpacho

Gazpacho

Orzeźwiająca letnia zupa według przepisu z Hiszpanii. Proste i szybkie przygotowanie bez gotowania z doskonale smacznym rezultatem.

przepis,fotoprzepis,pomidory,Zupy jarzynowe,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Kuchnia hiszpańska,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy

Zupy jarzynowe

Kuchnia hiszpańska

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

12 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula60gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek1ząbek
lód4gramy
ocet winny1łyżka
ogórek sałatkowy100gramów
oliwa2łyżki
papryka czerwona100gramów
pomidory450gramów
przyprawa rzymski kmin mielony - jeera½łyżeczki
sól½łyżeczki
woda150mililitrów
zielona papryka100gramów

 

Przepis

1. 

pomidory 450 gramów  cebula 60 gramów  ogórek sałatkowy 100 gramów  zielona papryka 100 gramów  papryka czerwona 100 gramów  czosnek 1 ząbek

Przygotujemy 5 średnich pomidorów, pół ogórka, małą cebulę, mały ząbek czosnku, zieloną i czerwoną paprykę. Myjemy, oczyszczamy i kroimy warzywa na większe kawałki do blendera.

2. 

woda 150 mililitrów  oliwa 2 łyżki  sól ½ łyżeczki  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki  przyprawa rzymski kmin mielony - jeera ½ łyżeczki  ocet winny 1 łyżka

Wrzucamy wszystkie warzywa do blendera, dodajemy szklankę zimnej wody, trochę oleju i octu. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. 

lód 4 gramy

Wszystko dokładnie miksujemy i podczas miksowania dodajemy dwie kostki lodu, aby mieszanka się nie nagrzała.

4. Serwowanie

Podajemy schłodzone. Możemy udekorować małymi kawałkami ogórka, pomidora, grzankami lub kilkoma kroplami wysokiej jakości oliwy z oliwek.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie