Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką
![Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002145/img_pl_4x3/pieczarki-faszerowane-kacza-watrobka_00180.jpg)
przepis,fotoprzepis,pieczarki,wątróbka z kaczki,Kaczka,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Kaczka
Składniki
Składniki
cebula | 100 | gramów | |
olej rzepakowy | 1 | łyżka | |
pieczarki | 8 | sztuk | |
rozmaryn | - | ||
wątróbka z kaczki | 300 | gramów |
Przepis
1.
pieczarki 8 sztuk
Większe pieczarki myjemy, usuwamy trzonki. Osuszone układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002145/small/IMG_3086.jpg)
2.
wątróbka z kaczki 300 gramów • cebula 100 gramów • olej rzepakowy 1 łyżka
Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na cebulce.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002145/small/IMG_3087.jpg)
3.
Usmażoną wątróbką faszerujemy przygotowane pieczarki, na wierzch każdej pieczarki kładziemy gałązeczkę rozmarynu.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002145/small/IMG_3091.jpg)
4.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!