swiatwemnie.pl

Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką

Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką

    

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

pieczarki 8 sztuk

Większe pieczarki myjemy, usuwamy trzonki. Osuszone układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

2. 

wątróbka z kaczki 300 gramów  cebula 100 gramów  olej rzepakowy 1 łyżka

Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na cebulce.

3. 

rozmaryn

Usmażoną wątróbką faszerujemy przygotowane pieczarki, na wierzch każdej pieczarki kładziemy gałązeczkę rozmarynu.

4. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

cebula100gramów
olej rzepakowy1łyżka
pieczarki8sztuk
rozmaryn-
wątróbka z kaczki300gramów

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się