Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką

przepis,fotoprzepis,pieczarki,wątróbka z kaczki,Kaczka,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Kaczka
Składniki
Składniki
cebula | 100 44 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 1 135 | łyżka kcal | |
pieczarki | 8 ?? | sztuk kcal | |
rozmaryn | 0 ?? | kcal | |
wątróbka z kaczki | 300 1209 | gramów kcal |
Przepis
1.
pieczarki 8 sztuk
Większe pieczarki myjemy, usuwamy trzonki. Osuszone układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

2.
wątróbka z kaczki 300 gramów • cebula 100 gramów • olej rzepakowy 1 łyżka
Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na cebulce.

3.
Usmażoną wątróbką faszerujemy przygotowane pieczarki, na wierzch każdej pieczarki kładziemy gałązeczkę rozmarynu.

4.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!