swiatwemnie.pl

Najnowsze przepisy

 

Najważniejsze składniki

Wybierz składnik, który powinien znaleźć się w przepisie, którego szukasz.

 

 

Kawowe dzwoneczki Nowy przepis

Kawowe dzwoneczki

Słodkie bożonarodzeniowe ciasteczka o delikatnym smaku kawy.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska

Domowy czekoladowy budyń Nowy przepis

Domowy czekoladowy budyń

Przygotujcie sobie królewski prawdziwy czekoladowy budyń z prawdziwej czekolady. Będzie troszkę droższy od tego w proszku, ale to przeżycie jest tego warte.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
niska

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem Nowy przepis

Strudel nadziewany dynią i bałkańskim serem

Naprawdę świetny smakołyk! Wypróbujcie!

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska

Piankowe kruche ciasteczka Nowy przepis

Piankowe kruche ciasteczka

Delikatne chrupiące ciasteczka, których nie może zabraknąć na waszym świątecznym stole.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Karmelowy sernik bez pieczenia Nowy przepis

Karmelowy sernik bez pieczenia

Szybko przygotowane ciasto dla wszystkich łakomczuchów.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Ziemniaczane placki z porem Nowy przepis

Ziemniaczane placki z porem

Klasyczny ziemniaczany smakołyk z delikatnym smakiem pora.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Gruszkowe muffiny Nowy przepis

Gruszkowe muffiny

Soczyste muffiny pełne smacznych gruszek.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Jabłkowe ciasto z budyniem i posypką Nowy przepis

Jabłkowe ciasto z budyniem i posypką

Wspaniałe jabłkowe nadzienie z budyniem na kruchym maślanym cieście = wspaniałe jabłkowe ciasto.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką Nowy przepis

Pieczarki faszerowane kaczą wątróbką

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Jabłkowe muffiny z posypką Nowy przepis

Jabłkowe muffiny z posypką

Ulubione ciasteczka, pełne jabłuszek, które będą smakować nie tylko dzieciom.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Pozapadane jabłkowe ciasto Nowy przepis

Pozapadane jabłkowe ciasto

Ciasto delikatne jak obłoczek! Wypróbujcie a będziecie go ciągle piec i piec i ...

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Jabłkowe ciasto z lodami Nowy przepis

Jabłkowe ciasto z lodami

Wypróbujcie to fantastyczne ciasto pieczone głównie z jabłek, pachnące cynamonem i przykryte chrupiącą słodką skórką z francuskiego ciasta.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia

Jogurtowe muffiny Nowy przepis

Jogurtowe muffiny

Przepis na szybkie przygotowanie miękkich i soczystych muffin.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
niska

Dwupiętrowe jabłkowe ciasto Nowy przepis

Dwupiętrowe jabłkowe ciasto

Soczyste jabłkowe ciasto, które od razu polubicie!

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Spaghetti all'Amatriciana Nowy przepis

Spaghetti all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] to ludowa nazwa tradycyjnego włoskiego sosu do makaronów, którego podstawę tworzą solony suszony boczek z wieprzowego karku, pomidory i ser pecorino. Można go dodawać również do innych rodzai makaronów, na przykład do bucatini i jest bardzo smaczny :)

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
średnia

Winogronowy dżem Nowy przepis

Winogronowy dżem

Doskonały domowy dżem z drobnych, kwaskowatych, niebieskich winogron. Do jego przygotowania użyty był cukier i trzcinowy cukier żelujący z pektyną, bez konserwantów. Dżem jest dość gęsty, doskonały do naleśników, do smarowania ciast ze słodkimi nadzieniami i na korpus kremowego tortu.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Karmelowe makowe ciasto

Karmelowe makowe ciasto

Fantastyczne ciasto z delikatnym i puszystym karmelowym kremem.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Topór kata

Topór kata

Mało kto odmówi kombinacji smażonego wieprzowego mięsa, cebuli, papryki, ogórka konserwowego i keczupu. Aby był topór kata naprawdę ostry, trzeba mu ten topór naostrzyć pikantną papryką.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
niska

Placki z ziemniaczanego ciasta z brokułem

Placki z ziemniaczanego ciasta z brokułem

Wspaniałe placki, wypełnione brokułowo - serowym farszem, usmażone na oleju na patelni.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Cynamonowa babka z jabłkami

Cynamonowa babka z jabłkami

Słodka cynamonowa babka, pełna soczystych kawałków jabłek. Babka jest z wymienionych składników niższa, ale jednak podwoić ich ilość nie polecamy. Jeśli będziecie mieć jej mało możecie sobie upiec przecież jeszcze jedną!

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Kremowe orzechowe ciasto

Kremowe orzechowe ciasto

To tradycyjne ciasto znane jest również jako "Murzyn w koszuli", jest wyśmienicie dobre! Ciasto "Palce lizać" może się przy nim schować, po tym cieście wszystkie palce obliżecie!

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Jogurtowe pączki bez drożdży

Jogurtowe pączki bez drożdży

Delikatne, jogurtowe pączki bez drożdży. Swoim smakiem przypominają tradycyjne chorwackie fritule.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
35 min.
Trudność
średnia

Szybki fasolowy dodatek na gęsto z białej fasoli

Szybki fasolowy dodatek na gęsto z białej fasoli

W prosty sposób przygotowany fasolowy dodatek na gęsto z białej konserwowanej fasoli. Podajemy z jajkiem sadzonym, z warzywnymi lub mięsnymi kuleczkami albo kotlecikami.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
średnia

Czosnkowe trójkąciki

Czosnkowe trójkąciki

Mięciutkie, czosnkowo serowe przekąski. Do zimnego piwka jak stworzone.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się