swiatwemnie.pl

Najnowsze przepisy

 
Dynia na gęsto z duszonym wołowym mięsem

Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej cukinii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Kapusta włoska na śmietanie

Podstawowy przepis na kapustę na śmietanie. Według własnych preferencji możecie ją ulepszyć dodając czosnek, smażoną cebulkę, albo posypać nasionami słonecznika lub sezamu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wiosenna mięsna rolada

Kolorowa wołowa rolada zapieczona w cieście francuskim. Możemy ją podawać jako ciepły obiad z ziemniaczanymi dodatkami. Tak samo doskonale smakuje na zimno i dlatego świetnie pasuje jako wielkanocny poczęstunek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Pieczone wieprzowe udo z korzeniowymi warzywami

Ulubiona pieczona wieprzowina na warzywach. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, z kiszonym ogórkiem lub smaczną ćwikłową surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowe polędwiczki na puree z batatów

Przepis na przygotowanie delikatnych wołowych polędwiczek na redukcji z czerwonego wina. Tak smacznie przygotowane mięso podawane jest z puree ze słodkich ziemniaków i warzyw korzeniowych ze śmietaną oraz ziołami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Fasolowe buchty Nowy przepis

Fasolowe buchty

Przepis na przygotowanie popularnych na świecie japońskich drożdżowych bucht "Anpan" z nadzieniem z rozgotowanych i rozmiksowanych czerwonych fasoli z cukrem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wołowa zapiekana kapusta

Ulubiona przekładana kapusta z mielonym wołowym mięsem z ryżem, wołową kiełbasą, zalana śmietaną. Jest to wspaniały smakołyk!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Grzybowa zupa z czarną fasolą

Gęsta smaczna zupa na obiad lub kolację.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Langosze z niedźwiedzim czosnkiem

Zielone wiosenne langosze pełne witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Miso zupa z tofu Nowy przepis

Miso zupa z tofu

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Amerykański Coleslaw z czerwonej kapusty

Ulubiona warzywna surówka ze zdrowej czerwonej kapusty i warzyw.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Wątróbka z kurczaka z grzybami

Instrukcja na przygotowanie doskonałych i delikatnych wątróbek z kurczaka na cebulce z grzybami shiitake. Nie ma problemu by użyć i inne grzyby, według smaku. Jako dodatek doskonale nadaje się ziemniaczane puree albo ryż.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Wołowa rolada ze szpinakiem

Nie tylko wspaniały wielkanocny poczęstunek przy podawaniu na zimno, ale i smaczny obiad lub kolacja przy podawaniu na ciepło.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Wesoły wielkanocny tort Zajączek

Wspaniały tort z mascarpone i brzoskwiniami. Z naszego tortu był przy pomocy dzieci wytworzony prosty zajączek, ozdobiony na Wielkanoc kolorowymi cukierkami o kształcie jajeczek. Jednak oczywiście wy możecie tort ozdobić sobie według własnego pomysłu. Będzie tak samo doskonale smakował!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

wysoka

Indycza rolada ze szpinakiem i jajecznicą

Bardzo smaczna mięsna rolada, która zwróci uwagę swoim kolorem i będzie się wyróżniać na waszym wielkanocnym stole.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

Tzatziki Nowy przepis

Tzatziki

Tzatziki to ulubiony grecki dip, albo również surówka. Często podaje się jako przystawkę, ale i jako dodatek do greckich dań na przykład do souvlaki albo gyrosa.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Makowy tarty kołacz

Ulubiony tarty kołacz, tym razem z makowego maślanego ciasta z jabłkami i twarogiem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się