swiatwemnie.pl

Najnowsze przepisy

 
Miso zupa z fasolką szparagową

Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Ta propozycja jest z gotowaną fasolką szparagową i gotowanym jajkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

Tofu w soczewicowym sosie

Przepis na konserwowaną soczewicę i tofu w gęstym słodko-kwaśnym sosie z pomidorami. Proste danie, które bardzo smakuje również dzieciom. Nadaje się do prawie każdego dodatku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kapuściana sałatka z majonezem

Świeża i smaczna sałatka ze świeżej czerwonej kapusty z majonezem. Dla zmniejszenia kalorii możecie użyć majonezu "light" albo niskotłuszczowy jogurt.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Bananowy placek z agrestem i borówkami

Doskonały delikatny placek bez cukru i mąki. Słodycz i błonnik zapewnia duża ilość owoców.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Bucatini z prosciutto i rukolą

Sprawdzone połączenie „Prosciutto crudo”, „Parmigiano Reggiano” oraz rukoli z makaronem, świeżymi pomidorami, czosnkiem i oliwą z oliwek.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Spaghetti ze świeżymi pomidorami i bazylią

Włoska klasyka "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" znalazła popularność w menu smakoszy na całym świecie dzięki prostocie oraz przyjemnym smaku.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Makaron z wędzonym łososiem

Przygotujcie sobie świeży makaron z sosem z groszku, limonki i śmietany. Nadaje się również inny rodzaj makaronu, który potrafi utrzymać na swojej powierzchni sos - penne, fusilli itp.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Ciasto z kwaśnego mleka z brzoskwiniami

Ulubione i dziś już tradycyjne garnuszkowe ciasto z kwaśnego mleka, pełne smacznych owoców.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

niska

Makaron z kurkami i łososiem

Wyśmienity makaron z kurkami, śmietaną i kawałkami wędzonego łososia. Garść liści świeżej mięty dodaje temu daniu letnią lekkość i świeżość.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Marynowana rzodkiew z sezamem

Prosta ale bardzo efektywna kombinacja marynowanej wielkiej białej rzodkwi z dobrej jakości sezamowym olejem i nasionami sezamu wzbogaci wasze danie, albo ofertę przekąsek na party.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

5 min.

Trudność

niska

Placek z maku i owoców

Prosto wyglądający a jednocześnie smaczny i pożywny placek bez mąki. Doskonale nadaje się do herbaty i kawy oraz wyśmienicie smakuje podany z bitą śmietaną. Ale wtedy już nie będzie taki zdrowy, prawda?

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

Jajecznica z kurkami

Letni przysmak ze świeżymi sezonowymi grzybami na papryce, cebulce i marchewce z jajkiem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Jajka w papryce Nowy przepis

Jajka w papryce

Pomysłowy przepis na jajka w paprykowej oprawie. Można łatwo przygotować fantazyjne i bogate śniadanie. Polecamy podawać z zieloną cebulką i słodkimi pomidorami cherry.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Spaghetti z bazyliowym pesto

Tradycyjne włoskie pesto doskonale wzbogaci smak dania z makaronu. Jest w nim energetyzujący korzenny smak parmezanu, orzechowa nuta oraz delikatność bazylii.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kalafiorowe ziemniaczane placki

Delikatne i smaczne placki z ziemniaków i kalafiora. Doprawione czosnkiem i majerankiem, będą delektować się nimi smakosze i w każdej porze roku smakują tak samo dobrze.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Dynia na gęsto z duszonym wołowym mięsem

Dynia na gęsto z duszoną wołowiną jest bardzo uwielbiana. Przygotowaliśmy dla was ten klasyczny przepis ze smacznej młodej cukinii, którą starliśmy razem z pestkami i z nowych delikatnie obranych nowych ziemniaków, aby z ziemniakach zostało jak najwięcej witamin.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Kapusta włoska na śmietanie

Podstawowy przepis na kapustę na śmietanie. Według własnych preferencji możecie ją ulepszyć dodając czosnek, smażoną cebulkę, albo posypać nasionami słonecznika lub sezamu.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Wołowe mielone mięso z ziemniaczano serowym puree

Zapiekane mięso z warzywami i serem doprawione ziemniaczanym puree. Jest to doskonały obiad lub kolacja i na pewno będzie wszystkim smakować. Wypróbujcie!

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Wiosenna mięsna rolada

Kolorowa wołowa rolada zapieczona w cieście francuskim. Możemy ją podawać jako ciepły obiad z ziemniaczanymi dodatkami. Tak samo doskonale smakuje na zimno i dlatego świetnie pasuje jako wielkanocny poczęstunek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Pieczone wieprzowe udo z korzeniowymi warzywami

Ulubiona pieczona wieprzowina na warzywach. Podajemy z ziemniaczanymi dodatkami, z kiszonym ogórkiem lub smaczną ćwikłową surówką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się