swiatwemnie.pl

Figowe ciasto

Figowe ciasto

    

Ulubione delikatne ciasto ze słodkimi figami.

przepis,fotoprzepis,świeże figi,Ciasta,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

 

Przepis

1. 

świeże figi 600 gramów

Figi myjemy...

2. 

...i kroimy na ćwiartki.

3. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier kryształ 80 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

4. 

woda 50 mililitrów  olej słonecznikowy 50 mililitrów

Dodajemy olej i wodę.

5. 

białko jajka 6 sztuk  sól 1 szczypta

Z białek ubijamy gęstą pianę.

6. 

mąka luksusowa pszenna T550 160 gramów  proszek do pieczenia 1 opakowanie

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do żółtek.

7. 

Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

8. 

Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozcieramy.

9. 

Na cieście układamy przygotowane figi.

10. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

Składniki

białko jajka6sztuk
cukier kryształ80gramów
mąka luksusowa pszenna T550160gramów
olej słonecznikowy50mililitrów
proszek do pieczenia1opakowanie
sól1szczypta
woda50mililitrów
świeże figi600gramów
żółtko jajka6sztuk

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się