Figowe ciasto

Ulubione delikatne ciasto ze słodkimi figami.
przepis,fotoprzepis,świeże figi,Ciasta,Bezlaktozowe
Ciasta
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 101 | sztuk kcal | |
cukier kryształ | 80 322 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 160 570 | gramów kcal | |
olej słonecznikowy | 50 450 | mililitrów kcal | |
proszek do pieczenia | 1 ?? | opakowanie kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal | |
woda | 50 0 | mililitrów kcal | |
świeże figi | 600 264 | gramów kcal | |
żółtko jajka | 6 342 | sztuk kcal |
Przepis

2.
...i kroimy na ćwiartki.




6.
mąka luksusowa pszenna T550 160 gramów • proszek do pieczenia 1 opakowanie
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do żółtek.

7.
Delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek.

8.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozcieramy.

9.
Na cieście układamy przygotowane figi.

10.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!