PRZEPISY

Rumowe kokosowe kulki z brusznicami

Rumowe kokosowe kulki z brusznicami

Bożonarodzeniowe oraz Wielkanocne niepieczone kuleczki. Przygotowanie ich jest bardzo proste, dlatego są tak bardzo popularne na świątecznym stole.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,suszone borówki brusznice,Ciasteczka,Wielkanoc,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biszkopty100gramów
masło100gramów
rum70mililitrów
suszone borówki brusznice100gramów
wiórki kokosowe160gramów

 

Przepis

1. 

wiórki kokosowe 160 gramów  rum 70 mililitrów

Do miski wsypujemy kokos i wlewamy rum.

2. 

suszone borówki brusznice 100 gramów

Dodajemy przepłukaną, odcieczoną suszoną brusznicę (lub żurawinę).

3. 

biszkopty 100 gramów

Biszkopty na drobno mielimy i dodajemy do miski.

4. 

Mieszamy...

5. 

masło 100 gramów

...i dodajemy roztopione, przestudzone masło.

6. 

Ugniatamy ciasto...

7. 

...i tworzymy z niego kuleczki.

8. 

Kuleczki wkładamy do małych papierowych papilotków.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie