swiatwemnie.pl

Cielęcina

 
Cielęce kostki na białym winie

Soczyste mięso z warzywami. Podajemy z ziemniaczanym puree.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Gulasz cielęcy

Delikatny gulasz z udźca cielęcego o umiarkowanie słodkim smaku. Mięso i warzywa podsmażamy a następnie gotujemy do uzyskania miękkości. Tradycyjnie mięso jest krojone na steki i piecze się je z kością.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Cielęca wątróbka na cebulce

Wiele opinii na temat konsumpcji wątróbki opiera się na fakcie, że w wątrobie dochodzi do oczyszczania toksyn. Jednak bezspornym jest też fakt, że wątróbka zawiera mnóstwo korzystnych składników odżywczych. Dlatego przy zakupie podrobów dobrze jest znać ich pochodzenie. Więc na koniec: komu będzie smakować to sobie przygotuje, komu nie...

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

średnia

Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Cielęcy gulasz z ziemniakami

Ten oto wyśmienity i gęsty gulasz wszystkim z pewnością zasmakuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Cielęce pieczone kotlety

Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Smażone cielęce kotlety

Wiedeńskie kotlety zaliczamy do najsmaczniejszych kotletów sztuki kulinarnej.Klasyczny wiedeński kotlet ma wagę 250g,jest wyklepany na cienko,panierowany w potrójnej panierce i smażony na maśle.Oferujemy nasze kotleciki które smakują tak samo doskonale :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się