PRZEPISY

Tort Napoleon bez pieczenia

Tort Napoleon bez pieczenia

Tort leniwy Napoleon szybko się przygotowuje i zjada ze smakiem. Wypróbuj ten smakołyk bez pieczenia z maślanymi ciasteczkami i prostym kremem.

przepis,fotoprzepis,masło,herbatniki maślane,Torty,Bez pieczenia

Torty

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ120gramów
czekolada-
herbatniki maślane600gramów
jajka kurze4sztuki
masło150gramów
mleko tłuste 3,5%1000mililitrów
mąka chlebowa pszenna T75090gramów

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 90 gramów  cukier kryształ 120 gramów  jajka kurze 4 sztuki  mleko tłuste 3,5% 200 mililitrów

W misce mieszamy mąkę z cukrem. Dodajemy jajka, mleko...

2. 

...i dobrze mieszamy.

3. 

mleko tłuste 3,5% 800 mililitrów

W garnku mleko doprowadzamy do wrzenia...

4. 

...i dodajemy jajka z mąką. Gotujemy gładki krem, który odstawiamy do ostudzenia do temperatury pokojowej.

5. 

masło 150 gramów

Do średnio ciepłego kremu dodajemy pokrojone masło.

6. 

herbatniki maślane 600 gramów

Dno tortowej formy wykładamy warstwą herbatników i przykrywamy je delikatnie warstwą kremu.

7. 

Układamy kolejną warstwę herbatników i ponownie przykrywamy kremem.

8. 

Nakładamy naprzemiennie warstwy, aż zabraknie nam kremu i ciasteczek, przy czym ostatnią warstwą będzie krem.

9. 

czekolada

Ostatnią warstwę posypujemy startą czekoladą i pozostawiamy ciasto w chłodzie na co najmniej 8 godzin.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie