swiatwemnie.pl

Kapustnica dla dzieci

    

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

 

Udo wieprzowe100gramów
cebula40gramów
kiszona kapusta150gramów
kminek mielony¼łyżeczki
mielona czerwona papryka¼łyżeczki
oliwa1łyżka
woda500mililitrów

1. 

cebula 40 gramów  oliwa 1 łyżka  Udo wieprzowe 100 gramów  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki  woda 500 mililitrów

Cebulę obieramy, kroimy i chwilkę szklimy na oleju. Dodajemy umyte, w paseczki pokrojone mięso, czekamy aż naciągnie, dodajemy paprykę i kminek, dolewamy wodę. Mięso gotujemy pod pokrywką do miękkości (około 30 minut).

2. 

kiszona kapusta 150 gramów

Kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą, odstawiamy do odcieczenia i na drobno kroimy. Dodajemy ją do mięsa i wszystko razem gotujemy kolejnych 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się