swiatwemnie.pl

Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 50 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
Cebula40gramów
Kiszona kapusta150gramów
Kminek mielony¼łyżeczki
Mielona czerwona papryka¼łyżeczki
Oliwa1łyżka
Udo wieprzowe100gramów
Woda500mililitrów

1. 

cebula 40 g  oliwa 1 łyżka  Udo wieprzowe 100 g  mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki  kminek mielony ¼ łyżeczki  woda 500 ml

Cebulę obieramy, kroimy i chwilkę szklimy na oleju. Dodajemy umyte, w paseczki pokrojone mięso, czekamy aż naciągnie, dodajemy paprykę i kminek, dolewamy wodę. Mięso gotujemy pod pokrywką do miękkości (około 30 minut).

2. 

kiszona kapusta 150 g

Kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą, odstawiamy do odcieczenia i na drobno kroimy. Dodajemy ją do mięsa i wszystko razem gotujemy kolejnych 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się