Kapustnica dla dzieci

Zupę podajemy z łyżeczką białego jogurtu.
przepis,fotoprzepis,Udo wieprzowe,kiszona kapusta,Zupy mięsne,Przepisy na potrawy dla dzieci,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
404 g
Energia porcji
180 kcal
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
Udo wieprzowe | 100 171 | gramów kcal | |
cebula | 40 18 | gramów kcal | |
kiszona kapusta | 150 30 | gramów kcal | |
kminek mielony | ¼ 5 | łyżeczki kcal | |
mielona czerwona papryka | ¼ 4 | łyżeczki kcal | |
oliwa | 1 132 | łyżka kcal | |
woda | 500 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 40 gramów • oliwa 1 łyżka • Udo wieprzowe 100 gramów • mielona czerwona papryka ¼ łyżeczki • kminek mielony ¼ łyżeczki • woda 500 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy i chwilkę szklimy na oleju. Dodajemy umyte, w paseczki pokrojone mięso, czekamy aż naciągnie, dodajemy paprykę i kminek, dolewamy wodę. Mięso gotujemy pod pokrywką do miękkości (około 30 minut).

2.
kiszona kapusta 150 gramów
Kapustę przepłukujemy pod bieżącą wodą, odstawiamy do odcieczenia i na drobno kroimy. Dodajemy ją do mięsa i wszystko razem gotujemy kolejnych 15 minut.

Smacznego!