Rumowe kulki tylko dla dorosłych
Niepieczone rumowe kulki, z powodu wysokiej zawartości rumu podajemy je tylko dorosłym.
przepis,fotoprzepis,biszkopty,rum,kakao proszek,kokos,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia › Bożonarodzeniowe ciasteczka ›
Składniki
Składniki
biszkopty | 400 | gramów | |
cukier puder | 200 | gramów | |
kakao proszek | 50 | gramów | |
kokos | - | ||
masło | 120 | gramów | |
mielone orzechy włoskie | 100 | gramów | |
rum | 180 | mililitrów |
Przepis
3.
masło 120 gramów • cukier puder 200 gramów • kakao proszek 50 gramów • mielone orzechy włoskie 100 gramów
Masło mieszamy z cukrem i kakao. Dodajemy mielone orzechy. Ciasto mieszamy z przygotowanymi biszkoptami i odstawiamy na 2 godziny.
4. Tworzenie kulek
Z ciasta lepimy kulki, które dokładnie obtaczamy w kokosie. Gotowe kulki możemy włożyć do papierowych koszyków.
5.
Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!