Rumowe kulki tylko dla dorosłych
Niepieczone rumowe kulki, z powodu wysokiej zawartości rumu podajemy je tylko dorosłym.
przepis,fotoprzepis,biszkopty,rum,kakao proszek,kokos,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze Boże Narodzenie Bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
biszkopty | 400 | gramów | |
cukier puder | 200 | gramów | |
kakao proszek | 50 | gramów | |
kokos | - | ||
masło | 120 | gramów | |
mielone orzechy włoskie | 100 | gramów | |
rum | 180 | mililitrów |
Przepis
3.
masło 120 gramów • cukier puder 200 gramów • kakao proszek 50 gramów • mielone orzechy włoskie 100 gramów
Masło mieszamy z cukrem i kakao. Dodajemy mielone orzechy. Ciasto mieszamy z przygotowanymi biszkoptami i odstawiamy na 2 godziny.
4. Tworzenie kulek
Z ciasta lepimy kulki, które dokładnie obtaczamy w kokosie. Gotowe kulki możemy włożyć do papierowych koszyków.
5.
Przechowujemy w chłodnym miejscu.
Smacznego!