swiatwemnie.pl

Rumowe kulki tylko dla dorosłych

     

Niepieczone rumowe kulki, z powodu wysokiej zawartości rumu podajemy je tylko dorosłym.

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Biszkopty400gramów
Cukier puder200gramów
Kakao proszek50gramów
Kokosg
Masło120gramów
Mielone orzechy włoskie100gramów
Rum180mililitrów

1. Kruszenie biszkoptów

biszkopty 400 g

Biszkopty można pokruszyć lub zmielić.

Kruszenie biszkoptów

2. Dodanie rumu

rum 180 ml

Pokruszone biszkopty polewamy rumem.

Dodanie rumu

3. 

masło 120 g  cukier puder 200 g  kakao proszek 50 g  mielone orzechy włoskie 100 g

Masło mieszamy z cukrem i kakao. Dodajemy mielone orzechy. Ciasto mieszamy z przygotowanymi biszkoptami i odstawiamy na 2 godziny.

4. Tworzenie kulek

kokos

Z ciasta lepimy kulki, które dokładnie obtaczamy w kokosie. Gotowe kulki możemy włożyć do papierowych koszyków.

Tworzenie kulek

5. 

Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się