Gulasz z flaczków

Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.
przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina
Wołowina
Kategorie
Wołowina ›Składniki
Składniki
Kluski haluszki przepis | 0 ?? | kcal | |
cebula | 250 110 | gramów kcal | |
flaki wołowe - podgotowane | 700 525 | gramów kcal | |
mielona czerwona papryka | 3 48 | łyżeczki kcal | |
smalec | 30 269 | gramów kcal | |
suszona papryczka chili | 3 ?? | sztuki kcal | |
sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 100 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
cebula 250 gramów • smalec 30 gramów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Wkładamy do garnka ze smalcem i powoli smażymy na złoty kolor.



4.
woda 100 mililitrów • suszona papryczka chili 3 sztuki
Dolewamy wody, dodajemy małą papryczkę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

5.
Gotujemy kluski (haluszki) i podajemy. Jeśli będziecie gotować kluski według naszego przepisu w składnikach, polecamy gotować z połowy dawki.

Smacznego!