PRZEPISY

Gulasz z flaczków

Gulasz z flaczków

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.

przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Wołowina  

Składniki

Składniki

Kluski haluszki przepis

0

??

kcal

cebula

250

110

gramów

kcal

flaki wołowe - podgotowane

700

525

gramów

kcal

mielona czerwona papryka

3

48

łyżeczki

kcal

smalec

30

269

gramów

kcal

suszona papryczka chili

3

??

sztuki

kcal

sól

1.5

0

łyżeczki

kcal

woda

100

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

cebula 250 gramów  smalec 30 gramów

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Wkładamy do garnka ze smalcem i powoli smażymy na złoty kolor.

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Wkładamy do...

2. 

flaki wołowe - podgotowane 700 gramów

Dodajemy podgotowane flaczki,...

Dodajemy podgotowane flaczki,......

3. 

sól 1.5 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki

...sól i paprykę. Mieszamy.

...sól i paprykę. Mieszamy....

4. 

woda 100 mililitrów  suszona papryczka chili 3 sztuki

Dolewamy wody, dodajemy małą papryczkę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

Dolewamy wody, dodajemy małą papryczkę i pod...

5. 

Kluski haluszki przepis

Gotujemy kluski (haluszki) i podajemy. Jeśli będziecie gotować kluski według naszego przepisu w składnikach, polecamy gotować z połowy dawki.

Gotujemy kluski (haluszki) i podajemy. Jeśli...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się