Gulasz z flaczków
Pikantny gulasz dla miłośników wołowych flaczków, zagęszczony tylko cebulą na której się go przygotowuje.
przepis,fotoprzepis,flaki wołowe - podgotowane,Wołowina
Wołowina
Kategorie
Wołowina
Składniki
Składniki
Kluski haluszki przepis | - | ||
cebula | 250 | gramów | |
flaki wołowe - podgotowane | 700 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 3 | łyżeczki | |
smalec | 30 | gramów | |
suszona papryczka chili | 3 | sztuki | |
sól | 1.5 | łyżeczki | |
woda | 100 | mililitrów |
Przepis
1.
cebula 250 gramów • smalec 30 gramów
Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Wkładamy do garnka ze smalcem i powoli smażymy na złoty kolor.



4.
woda 100 mililitrów • suszona papryczka chili 3 sztuki
Dolewamy wody, dodajemy małą papryczkę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

5.
Gotujemy kluski (haluszki) i podajemy. Jeśli będziecie gotować kluski według naszego przepisu w składnikach, polecamy gotować z połowy dawki.

Smacznego!