swiatwemnie.pl

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

     

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

 

 
 
Cebula300gramów
Czarny pieprz mielonyg
Majeranek½łyżeczki
Musztarda dijon1łyżka
Pieczarki250gramów
Smalec2łyżki
Sólg
Udo wieprzowe500gramów
Woda1litr
Ziemniaki150gramów

1. 

smalec 2 łyżki  cebula 300 g

Na smalcu szklimy dwie na drobno pokrojone cebule.

2. 

Udo wieprzowe 500 g  woda 1 litr  ziemniaki 150 g

Dodajemy na większe kawałki pokrojone mięso. Gdy mięso naciągnie, podlewamy wodą. Dodajemy jeden średniej wielkości, na drobno starty ziemniak. Gotujemy 30 minut.

3. 

pieczarki 250 g

Dodajemy na ćwiartki pokrojone pieczarki.

4. 

sól  czarny pieprz mielony  musztarda dijon 1 łyżka  majeranek ½ łyżeczki

Doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Ewentualnie dolewamy wody. Gotujemy kolejnych 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się