Wieprzowy gulasz z pieczarkami

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.
przepis,fotoprzepis,cebula,Udo wieprzowe,pieczarki,Zupy mięsne,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Kuchnia węgierska
Składniki
Składniki
| Udo wieprzowe | 500 855 | gramów kcal | |
| cebula | 300 132 | gramów kcal | |
| czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
| majeranek | ½ 6 | łyżeczki kcal | |
| musztarda dijon | 1 36 | łyżka kcal | |
| pieczarki | 250 40 | gramów kcal | |
| smalec | 2 269 | łyżki kcal | |
| sól | 0 ?? | kcal | |
| woda | 1 0 | litr kcal | |
| ziemniaki | 150 138 | gramów kcal |
Przepis
2.
Udo wieprzowe 500 gramów • woda 1 litr • ziemniaki 150 gramów
Dodajemy na większe kawałki pokrojone mięso. Gdy mięso naciągnie, podlewamy wodą. Dodajemy jeden średniej wielkości, na drobno starty ziemniak. Gotujemy 30 minut.


4.
sól • czarny pieprz mielony • musztarda dijon 1 łyżka • majeranek ½ łyżeczki
Doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Ewentualnie dolewamy wody. Gotujemy kolejnych 30 minut.

Smacznego!
























