swiatwemnie.pl

Wieprzowy gulasz z pieczarkami

    

Tradycyjna mięsna zupa, nadaje się jako danie przed obiadem, ale również jako główne danie. Podajemy z chlebem.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

niska

 

 

Udo wieprzowe500gramów
cebula300gramów
czarny pieprz mielony-
majeranek½łyżeczki
musztarda dijon1łyżka
pieczarki250gramów
smalec2łyżki
sól-
woda1litr
ziemniaki150gramów

1. 

smalec 2 łyżki  cebula 300 gramów

Na smalcu szklimy dwie na drobno pokrojone cebule.

2. 

Udo wieprzowe 500 gramów  woda 1 litr  ziemniaki 150 gramów

Dodajemy na większe kawałki pokrojone mięso. Gdy mięso naciągnie, podlewamy wodą. Dodajemy jeden średniej wielkości, na drobno starty ziemniak. Gotujemy 30 minut.

3. 

pieczarki 250 gramów

Dodajemy na ćwiartki pokrojone pieczarki.

4. 

sól  czarny pieprz mielony  musztarda dijon 1 łyżka  majeranek ½ łyżeczki

Doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Ewentualnie dolewamy wody. Gotujemy kolejnych 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się