Zupa rybna
Lekka rybna zupa z karpia.
przepis,fotoprzepis,karp pospolity,marchew,śmietana do ubijania (30-33%),Zupy mięsne,Bezglutenowe
Zupy mięsne
Składniki
Składniki
cebula | 2 | sztuki | |
czarny pieprz cały | - | ||
karp pospolity | - | ||
marchew | 4 | sztuki | |
pietruszka | 1 | sztuka | |
przyprawa warzywna | - | ||
seler | ¼ | sztuki | |
sól | - | ||
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 | mililitrów | |
żółtko jajka | 1 | sztuka |
Przepis
1.
karp pospolity • marchew 4 sztuki • cebula 2 sztuki • pietruszka 1 sztuka • seler ¼ sztuki • czarny pieprz cały • sól • śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów • żółtko jajka 1 sztuka • przyprawa warzywna
Karpia (głowę, ogon, część mięsa, może być też cały karp do gotowania dla większej ilości osób) pół godziny gotujemy. Do wywaru dodajemy warzywa, pieprz, sól. Na koniec doprawiamy słodką śmietaną do której wcześniej dodaliśmy jedno żółtko. Dodajemy według smaku przyprawę warzywną i natkę pietruszki.
Smacznego!