Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.
przepis,fotoprzepis,karp pospolity,marchew,śmietana do ubijania (30-33%),Zupy mięsne,Bezglutenowe
Zupy mięsne
Składniki
Składniki
cebula | 2 ?? | sztuki kcal | |
czarny pieprz cały | 0 ?? | kcal | |
karp pospolity | 0 ?? | kcal | |
marchew | 4 ?? | sztuki kcal | |
pietruszka | 1 ?? | sztuka kcal | |
przyprawa warzywna | 0 ?? | kcal | |
seler | ¼ ?? | sztuki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 200 622 | mililitrów kcal | |
żółtko jajka | 1 57 | sztuka kcal |
Przepis
1.
karp pospolity • marchew 4 sztuki • cebula 2 sztuki • pietruszka 1 sztuka • seler ¼ sztuki • czarny pieprz cały • sól • śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów • żółtko jajka 1 sztuka • przyprawa warzywna
Karpia (głowę, ogon, część mięsa, może być też cały karp do gotowania dla większej ilości osób) pół godziny gotujemy. Do wywaru dodajemy warzywa, pieprz, sól. Na koniec doprawiamy słodką śmietaną do której wcześniej dodaliśmy jedno żółtko. Dodajemy według smaku przyprawę warzywną i natkę pietruszki.

Smacznego!