swiatwemnie.pl

Zupa rybna

    

Lekka rybna zupa z karpia.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

 

1. 

karp pospolity  marchew 4 sztuki  cebula 2 sztuki  pietruszka 1 sztuka  seler ¼ sztuki  czarny pieprz cały  sól  śmietana do ubijania (30-33%) 0.2 litra  żółtko jajka 1 sztuka  przyprawa warzywna

Karpia (głowę, ogon, część mięsa, może być też cały karp do gotowania dla większej ilości osób) pół godziny gotujemy. Do wywaru dodajemy warzywa, pieprz, sól. Na koniec doprawiamy słodką śmietaną do której wcześniej dodaliśmy jedno żółtko. Dodajemy według smaku przyprawę warzywną i natkę pietruszki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się