PRZEPISY

Zupa rybna

Zupa rybna

Lekka rybna zupa z karpia.

przepis,fotoprzepis,karp pospolity,marchew,śmietana do ubijania (30-33%),Zupy mięsne,Bezglutenowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula2sztuki
czarny pieprz cały-
karp pospolity-
marchew4sztuki
pietruszka1sztuka
przyprawa warzywna-
seler¼sztuki
sól-
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów
żółtko jajka1sztuka

 

Przepis

1. 

karp pospolity  marchew 4 sztuki  cebula 2 sztuki  pietruszka 1 sztuka  seler ¼ sztuki  czarny pieprz cały  sól  śmietana do ubijania (30-33%) 200 mililitrów  żółtko jajka 1 sztuka  przyprawa warzywna

Karpia (głowę, ogon, część mięsa, może być też cały karp do gotowania dla większej ilości osób) pół godziny gotujemy. Do wywaru dodajemy warzywa, pieprz, sól. Na koniec doprawiamy słodką śmietaną do której wcześniej dodaliśmy jedno żółtko. Dodajemy według smaku przyprawę warzywną i natkę pietruszki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie