Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem
Gęsta rybna zupa, pełna warzyw, wzbogacona o ulubiony niedźwiedzi czosnek.
przepis,fotoprzepis,filety rybne,czosnek niedźwiedzi,Zupy mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Zupy mięsne
Składniki
Składniki
bulion z ryby | 4 | sztuki | |
cebula | 250 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czosnek niedźwiedzi | 50 | gramów | |
filety rybne | 600 | gramów | |
marchew | 350 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 2 | łyżeczki | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
pietruszka | 100 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 1250 | mililitrów |
Przepis
2.
cebula 250 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
3.
marchew 350 gramów • pietruszka 100 gramów
Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i trzemy na grubo.
4.
sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy sól i pieprz. 5 minut dusimy.
6.
...i pokrojoną rybę.
9.
...i siekamy.
10.
Dodajemy do gotowej zupy i mieszamy.
11.
Podajemy z chlebem.
Smacznego!