swiatwemnie.pl

Zupa rybna z niedźwiedzim czosnkiem

    

Gęsta rybna zupa, pełna warzyw, wzbogacona o ulubiony niedźwiedzi czosnek.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

bulion z ryby4sztuki
cebula250gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek niedźwiedzi50gramów
filety rybne600gramów
marchew350gramów
mielona czerwona papryka2łyżeczki
olej słonecznikowy3łyżki
pietruszka100gramów
sól1łyżeczka
woda1250mililitrów

1. 

filety rybne 600 gramów

Rybę rozmrażamy, myjemy i kroimy na kawałki.

2. 

cebula 250 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

3. 

marchew 350 gramów  pietruszka 100 gramów

Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i trzemy na grubo.

4. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki

Warzywa wkładamy do garnka, dodajemy sól i pieprz. 5 minut dusimy.

5. 

bulion z ryby 4 sztuki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Dodajemy bulion, paprykę...

6. 

...i pokrojoną rybę.

7. 

woda 1250 mililitrów

Dodajemy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 20 minut.

8. 

czosnek niedźwiedzi 50 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy...

9. 

...i siekamy.

10. 

Dodajemy do gotowej zupy i mieszamy.

11. 

Podajemy z chlebem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się