Smażone grzyby Shimeji
Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.
przepis,fotoprzepis,grzyby shimeji Bunapi białe,Dania wegetariańskie,Kuchnia japońska,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Dania wegetariańskie
Kuchnia japońska
Kategorie
Dania wegetariańskie Kuchnia japońska Wegańskie przepisy Wegetariańskie przepisy Bezlaktozowe Bezglutenowe Kuchnia azjatycka
Składniki
Składniki
cebula | 40 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
grzyby shimeji Bunapi białe | 150 | gramów | |
kapusta pekińska | 60 | gramów | |
marchew | 40 | gramów | |
olej do smażenia | 2 | łyżki | |
sos rybny | 2 | łyżki |
Przepis
4.
grzyby shimeji Bunapi białe 150 gramów • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy grzyby i pieprzymy.
5.
Razem szklimy na złoty kolor.
6.
sos rybny 2 łyżki • kapusta pekińska 60 gramów
Dodajemy troszkę nasiekanej kapusty i doprawiamy rybnym sosem.
7.
Mieszamy i odstawiamy z ognia.
8. Propozycja podawania
Podajemy samodzielnie, albo wymieszane z makaronem, ryżem quinoa, kuskusem itp. Posypujemy świeżą kolendrą.
Smacznego!