Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.
przepis,fotoprzepis,grzyby shimeji białe,Dania wegetariańskie,Kuchnia japońska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy
Dania wegetariańskie
Kuchnia japońska
Pichcił
Ilość porcji
1
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska
4.
grzyby shimeji białe 150 gramów • czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy grzyby i pieprzymy.
5.
Razem szklimy na złoty kolor.
6.
sos rybny 2 łyżki • kapusta pekińska 60 gramów
Dodajemy troszkę nasiekanej kapusty i doprawiamy rybnym sosem.
7.
Mieszamy i odstawiamy z ognia.
8. Propozycja podawania
Podajemy samodzielnie, albo wymieszane z makaronem, ryżem quinoa, kuskusem itp. Posypujemy świeżą kolendrą.
Smacznego!
cebula | 40 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ¼ | łyżeczki | |
czosnek | 2 | ząbki | |
grzyby shimeji białe | 150 | gramów | |
kapusta pekińska | 60 | gramów | |
marchew | 40 | gramów | |
olej do smażenia | 2 | łyżki | |
sos rybny | 2 | łyżki |