PRZEPISY

Smażone grzyby Shimeji

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

przepis,fotoprzepis,grzyby shimeji Bunapi białe,Dania wegetariańskie,Kuchnia japońska,Bezglutenowe,Wegańskie przepisy,Wegetariańskie przepisy,Bezlaktozowe

Dania wegetariańskie

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

1

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula40gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czosnek2ząbki
grzyby shimeji Bunapi białe150gramów
kapusta pekińska60gramów
marchew40gramów
olej do smażenia2łyżki
sos rybny2łyżki

 

Przepis

1. 

marchew 40 gramów

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy.

2. 

olej do smażenia 2 łyżki

Marchewkę delikatnie szklimy na oleju.

3. 

cebula 40 gramów  czosnek 2 ząbki

Dodajemy na grubo pokrojoną cebulę i czosnek.

4. 

grzyby shimeji Bunapi białe 150 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Gdy cebula się zeszkli, dodajemy grzyby i pieprzymy.

5. 

Razem szklimy na złoty kolor.

6. 

sos rybny 2 łyżki  kapusta pekińska 60 gramów

Dodajemy troszkę nasiekanej kapusty i doprawiamy rybnym sosem.

7. 

Mieszamy i odstawiamy z ognia.

8. Propozycja podawania

Podajemy samodzielnie, albo wymieszane z makaronem, ryżem quinoa, kuskusem itp. Posypujemy świeżą kolendrą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie