PRZEPISY

Zupa wołowa

Zupa wołowa

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zupę podajemy z kluskami wątrobianymi tudzież z kaszy.

przepis,fotoprzepis,marchew,pietruszka,mięso wołowe przednie,Zupy mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

6

Masa porcji

658 g

Energia porcji

241 kcal

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

cebula

80

36

gramów

kcal

kalarepa

100

29

gramów

kcal

marchew

250

113

gramów

kcal

mięso wołowe przednie

500

900

gramów

kcal

pietruszka

250

158

gramów

kcal

seler

50

25

gramów

kcal

sól

2

0

łyżeczki

kcal

woda

2500

0

mililitrów

kcal

ziemniaki

200

184

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

marchew 250 gramów  pietruszka 250 gramów  cebula 80 gramów  ziemniaki 200 gramów  kalarepa 100 gramów  seler 50 gramów  mięso wołowe przednie 500 gramów

Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy w całości do garnka. Dodajemy umyte mięso.

Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy w całości...

2. 

woda 2500 mililitrów  sól 2 łyżeczki

Zawartość garnka zalewamy zimną wodą, dodajemy sól a następnie powolnym gotowaniem (aby zupa nam niezmętniała) doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień na średni stopień i gotujemy przez około 1,5 godziny. Garnek częściowo przykrywamy tak, aby mogła unikać para ale zupa nie wykipiała. Na początku z powierzchni zupy łyżką zbieramy pianę - wypychaną krew z mięsa.

Zawartość garnka zalewamy zimną wodą, dodajemy...

3. 

Po ugotowaniu zupę przecedzamy przez sitko. Warzywa oraz mięso kroimy.

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się