Zupa wołowa

Zupę podajemy z kluskami wątrobianymi tudzież z kaszy.
przepis,fotoprzepis,marchew,pietruszka,mięso wołowe przednie,Zupy mięsne,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zupy mięsne
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
658 g
Energia porcji
241 kcal
Czas przygotowania
2 h. 30 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
cebula | 80 36 | gramów kcal | |
kalarepa | 100 29 | gramów kcal | |
marchew | 250 113 | gramów kcal | |
mięso wołowe przednie | 500 900 | gramów kcal | |
pietruszka | 250 158 | gramów kcal | |
seler | 50 25 | gramów kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 2500 0 | mililitrów kcal | |
ziemniaki | 200 184 | gramów kcal |
Przepis
1.
marchew 250 gramów • pietruszka 250 gramów • cebula 80 gramów • ziemniaki 200 gramów • kalarepa 100 gramów • seler 50 gramów • mięso wołowe przednie 500 gramów
Warzywa obieramy, myjemy i wkładamy w całości do garnka. Dodajemy umyte mięso.

2.
woda 2500 mililitrów • sól 2 łyżeczki
Zawartość garnka zalewamy zimną wodą, dodajemy sól a następnie powolnym gotowaniem (aby zupa nam niezmętniała) doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień na średni stopień i gotujemy przez około 1,5 godziny. Garnek częściowo przykrywamy tak, aby mogła unikać para ale zupa nie wykipiała. Na początku z powierzchni zupy łyżką zbieramy pianę - wypychaną krew z mięsa.

3.
Po ugotowaniu zupę przecedzamy przez sitko. Warzywa oraz mięso kroimy.
Smacznego!