swiatwemnie.pl

Gulasz z kurczaka

     

Dobry pomysł na niedzielny obiad. Aby zmniejszyć ilość kalorii, w przepisie wykorzystano jogurt zamiast słodkiej śmietany, co jednak nie ma wpływu na smak potrawy.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

 

Cebula200gramów
Jogurt naturalny 3,5% tłuszczu200gramów
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Mleko półtłuste 1,5%200mililitrów
Mąka chlebowa pszenna t75050gramów
Olej słonecznikowy4łyżki
Piersi z kurczaka750gramów
Sól1łyżeczka
Woda250mililitrów

1. 

cebula 200 g  olej słonecznikowy 4 łyżki

Obieramy cebulę, drobno siekamy i smażymy na oleju.

2. 

piersi z kurczaka 750 g  sól 1 łyżeczka

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Mięso dodajemy do cebuli i podsmażmy aż naciągnie. Solimy.

3. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  woda 250 ml

Dodajemy paprykę, szybko mieszamy i od razu zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem przez 30 minut.

4. 

mleko półtłuste 1,5% 200 ml  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 200 g  mąka chlebowa pszenna T750 50 g

Mleko mieszamy z jogurtem i mąką, dodajemy do mięsa i zagotowujemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się