PRZEPISY

Wieprzowa zupa

Wieprzowa zupa

Prosta gulaszowa zupa z wieprzowego mięsa i ziemniaków.

przepis,fotoprzepis,łopatka wieprzowa,ziemniaki,Zupy mięsne,Kuchnia węgierska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Kuchnia węgierska

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula3sztuki
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czosnek-
mielona czerwona papryka3łyżeczki
papryka2sztuki
pasta paprykowa - ostra-
przyprawa do gulaszu2łyżeczki
przyprawa warzywna-
smalec30gramów
sól2łyżeczki
woda50mililitrów
woda2litry
ziemniaki½kilograma
łopatka wieprzowa1kilogram

 

Przepis

1. 

cebula 3 sztuki  papryka 2 sztuki  smalec 30 gramów  woda 50 mililitrów

Średniej wielkości cebule obieramy i na drobno kroimy. Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy w paseczki. W garnku roztapiamy smalec i dusimy na nim cebulę i paprykę przez 15 minut. Według potrzeby podlewamy odrobiną wody.

2. 

łopatka wieprzowa 1 kilogram  sól 2 łyżeczki  przyprawa do gulaszu 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  woda 2 litry

Wieprzowe mięso myjemy, kroimy na kostki i dodajemy do garnka do cebuli i papryki. Gdy mięso naciągnie, dodajemy sól i przyprawy. Mieszamy i dolewamy wodę. Gotujemy 45 minut, często mieszamy.

3. 

ziemniaki ½ kilograma  przyprawa warzywna  czosnek  pasta paprykowa - ostra

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kostki. Dodajemy je do prawie ugotowanego mięsa i zupę dogotowujemy - do miękkości wszystkich składników (około 20 minut). Na koniec zupę doprawiamy przyprawą warzywną, obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem i według smaku pikantną paprykową pastą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się