Wywar Dashi
![Wywar Dashi](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001648/img_pl_4x3/wywar-dashi_00180.jpg)
Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.
przepis,fotoprzepis,suszone sardele,Zupy mięsne,Kuchnia japońska,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zupy mięsne
Kuchnia japońska
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001648/small/IMG_8618.jpg)
2.
woda 700 mililitrów
Wodę z sardelek przelewamy do garnka i dodajemy wodę. Powoli doprowadzamy do wrzenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001648/small/IMG_8619.jpg)
3.
I gotujemy 10 minut. Jeśli na wierzchu zrobi się piana, zbieramy ją łyżeczką.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001648/small/IMG_8620.jpg)
4.
Gotowy wywar przecedzamy przez papierową kuchenną serwetkę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001648/small/IMG_8631.jpg)
Smacznego!