PRZEPISY

Wywar Dashi

Wywar Dashi

Przepis na przygotowanie wywaru z suszonych sardelek.

przepis,fotoprzepis,suszone sardele,Zupy mięsne,Kuchnia japońska,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Kuchnia japońska

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

suszone sardele40gramów
woda1000mililitrów

 

Przepis

1. 

suszone sardele 40 gramów  woda 300 mililitrów

Sardele moczymy 30 minut w wodzie.

2. 

woda 700 mililitrów

Wodę z sardelek przelewamy do garnka i dodajemy wodę. Powoli doprowadzamy do wrzenia.

3. 

I gotujemy 10 minut. Jeśli na wierzchu zrobi się piana, zbieramy ją łyżeczką.

4. 

Gotowy wywar przecedzamy przez papierową kuchenną serwetkę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie