swiatwemnie.pl

Pieczone skrzydełka z kaczki

     

Skrzydełka z kaczki najczęściej wykorzystujemy do przygotowania rosołu, lub je pieczemy jako całą kaczkę. Tak czy inaczej, nie uchwycimy w ten sposób pełnego ich smaku. Nasz przepis pomoże Ci jak z samych skrzydełek przygotować prawdziwy rarytas.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Czosnek2ząbki
Ketchup5łyżek
Masło5łyżek
Mielona czerwona papryka2łyżeczki
Miód2łyżki
Olej słonecznikowy5łyżek
Skrzydełka z kaczki6sztuk
Sos worcestershire2łyżki
Sól1łyżeczka

1. 

masło 5 łyżek  olej słonecznikowy 5 łyżek  czosnek 2 ząbki  ketchup 5 łyżek  miód 2 łyżki  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  sos Worcestershire 2 łyżki  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  sól 1 łyżeczka

Masło roztapiamy, nalewamy do miski, dodajemy olej, obrany i przeciśnięty czosnek oraz pozostałe składniki.

2. 

Mieszamy wszystko.

3. 

skrzydełka z kaczki 6 sztuk

Skrzydełka z kaczki myjemy.

4. 

Wkładamy do nich marynatę i odstawiamy do marynowania w chłodne miejsce na 24 godziny.

5. 

Skrzydełka wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego.

6. 

Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 45 minut.

7. 

Odkrywamy, przewracamy...

8. 

...i około 20 - 30 minut intensywnie dopiekamy.

9. 

Skrzydełka możemy podawać z ziemniaczanymi lokszami i sałatką warzywną.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się