PRZEPISY

Cielęcy rosół z warzywami

Cielęcy rosół z warzywami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Łagodny i bardzo smaczny rosół cielęcy. Ta ulubiona cielęca zupa znakomicie rozgrzeje podczas chłodnych dni oraz w czasie choroby.

przepis,fotoprzepis,cielęce kości na zupę,żeberka cielęce,marchew,pietruszka,kalarepa,seler,cebula,czosnek,Zupy mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cebula100gramów
cielęce kości na zupę2sztuki
czosnek2ząbki
kalarepa150gramów
marchew250gramów
pietruszka150gramów
seler100gramów
sól1.5łyżeczki
woda2.5litra
żeberka cielęce500gramów

 

Przepis

1. 

cielęce kości na zupę 2 sztuki  żeberka cielęce 500 gramów  marchew 250 gramów  pietruszka 150 gramów  kalarepa 150 gramów  seler 100 gramów  cebula 100 gramów  czosnek 2 ząbki  woda 2.5 litra  sól 1.5 łyżeczki

Mięso oraz kości myjemy i wkładamy do garnka. Warzywa obieramy, myjemy i dodajemy w całości do mięsa. Dolewamy zimną wodę oraz solimy.

Mięso oraz kości myjemy i wkładamy do garnka....

2. 

Na małym ogniu pomału podgrzewamy, aby zupa nie zmętniała. Gotujemy zakrytą przez 1,5 godziny.

Na małym ogniu pomału podgrzewamy, aby zupa nie...

3. 

Z ugotowanej zupy wyciągamy warzywa, mięso oraz kości.

Z ugotowanej zupy wyciągamy warzywa, mięso oraz...

4. 

Wywar odcedzamy. Część wywaru możemy użyć do przygotowania innego dania, na przykład zamiast wody do gulaszu.

Wywar odcedzamy. Część wywaru możemy użyć do...

5. 

Warzywa, oprócz cebuli i czosnku, kroimy na drobno.

Warzywa, oprócz cebuli i czosnku, kroimy na...

6. 

Mięso czyścimy i kroimy.

Mięso czyścimy i kroimy....

7. 

Z wywaru przelewamy taką ilość, jaką chcemy użyć na zupę i dodajemy do niego warzywa oraz mięso w ilości według smaku oraz według tego, jak gęstą chcemy mieć zupę.

Z wywaru przelewamy taką ilość, jaką chcemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się