PRZEPISY

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

Drobiowy rosół z brukselką i domowym makaronem

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Doskonały drobiowy rosół z mięsem, warzywami i własnoręcznie przygotowanym makaronem.

przepis,fotoprzepis,grzbiet z kurczaka,brukselka mrożona,Zupy mięsne,Bezlaktozowe

Zupy mięsne

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

brukselka mrożona

15

??

sztuk

kcal

cebula

1

??

sztuka

kcal

czarny pieprz cały

5

??

sztuk

kcal

czosnek

1

6

ząbek

kcal

grzbiet z kurczaka

400

800

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

kminek

1

4

szczypta

kcal

kostka drobiowa

1

??

sztuka

kcal

marchew

3

??

sztuki

kcal

mąka tortowa pszenna T450

150

524

gramów

kcal

nać pietruszki

0

??

kcal

pietruszka

1

??

sztuka

kcal

przyprawa warzywna

2

0

łyżki

kcal

sól

0

??

kcal

sól

3

0

gramy

kcal

ziele angielskie

1

??

sztuka

kcal

zielona mrożona fasolka szparagowa

80

24

gramów

kcal

ziemniaki

1

??

sztuka

kcal

 

Przepis

1. 

grzbiet z kurczaka 400 gramów  sól

Umyte grzbiety z kurczaka zalewamy około 2 litrami wody i gotujemy. Gdy zaczną wrzeć z zupy usuwamy pianę. Dodajemy sól i zostawiamy by powoli się gotowało.

Umyte grzbiety z kurczaka zalewamy około 2...

2. 

cebula 1 sztuka  czosnek 1 ząbek  ziemniaki 1 sztuka  marchew 3 sztuki  pietruszka 1 sztuka  kminek 1 szczypta  ziele angielskie 1 sztuka  czarny pieprz cały 5 sztuk  przyprawa warzywna 2 łyżki  kostka drobiowa 1 sztuka

Do zupy dodajemy obraną cebulę, czosnek, ziemniaka, oczyszczone korzeniowe warzywa i drobiowy bulion. Zupę doprawiamy kminkiem, pieprzem i wegetą.

Do zupy dodajemy obraną cebulę, czosnek,...

3. 

brukselka mrożona 15 sztuk  zielona mrożona fasolka szparagowa 80 gramów  nać pietruszki

Około 15 minut przed końcem gotowania (gdy mięso i warzywa są prawie miękkie) do zupy dodajemy brukselkę i mrożone fasolowe strączki (jeśli użyjemy świeżej brukselki, wtedy gotujemy troszkę dłużej). Zupę dogotowujemy i doprawiamy pokrojoną natką pietruszki.

Około 15 minut przed końcem gotowania (gdy...

4. 

Po ugotowaniu wyciągamy warzywa i ziemniaka, kroimy i wkładamy z powrotem do zupy. Wyciągamy również drobiowe grzbiety, obieramy z nich mięso, które wkładamy z powrotem do zupy.

Po ugotowaniu wyciągamy warzywa i ziemniaka,...

5. Domowy makaron

jajka kurze 1 sztuka  sól 3 gramy  mąka tortowa pszenna T450 150 gramów

Z mąki, jajka i soli wyrabiamy zwarte ciasto. Mąki miałoby być dokładnie tyle, ile sobie weźmie jajko.

Z mąki, jajka i soli wyrabiamy zwarte ciasto....

6. 

Rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na tak cienko jak tylko się da.

Rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na...

7. 

Ciasto kroimy na jednakowej grubości pasy, które posypujemy mąką i układamy na siebie.

Ciasto kroimy na jednakowej grubości pasy, które...

8. 

Kroimy na grubszy makaron.

Kroimy na grubszy makaron....

9. 

Makaron na chwilę zostawiamy by przesechł.

Makaron na chwilę zostawiamy by przesechł....

10. 

Gotujemy go w słonej wodzie z kroplą oleju około 2 - 3 minuty, aż wypłynie na wierzch. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i po odcieczeniu wkładamy do rosołu.

Gotujemy go w słonej wodzie z kroplą oleju...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się