Zupa rybno-warzywna
Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.
przepis,fotoprzepis,marchew,pietruszka,papryka czerwona,bulion z ryby,filety rybne,czerwona cebula,Zupy mięsne,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zupy mięsne
Kategorie
Zupy mięsne › Bezlaktozowe › Bezglutenowe › Sezon - Papryka › Sezon - Marchewka › Sezon - Cebula ›
Składniki
Składniki
bulion z ryby | 2 | sztuki | |
czerwona cebula | 100 | gramów | |
filety rybne | 400 | gramów | |
marchew | 200 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1.5 | łyżeczki | |
nać pietruszki | - | ||
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
papryka czerwona | 250 | gramów | |
papryka czerwona mielona ostra | ½ | łyżeczki | |
pasta paprykowa - ostra | - | ||
pietruszka | 100 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | ½ | litra | |
woda | 300 | mililitrów |
Przepis
1.
marchew 200 gramów • pietruszka 100 gramów • papryka czerwona 250 gramów
Marchew oraz pietruszkę obieramy i myjemy. Paprykę czyścimy i myjemy.
2.
olej słonecznikowy 4 łyżki • czerwona cebula 100 gramów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
3.
Korzeniowe warzywa na grubo trzemy na tarce.
4.
Paprykę kroimy na drobno.
5.
sól ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki • papryka czerwona mielona ostra ½ łyżeczki
Warzywa dodajemy do cebuli, dosypujemy sól i przyprawy. Wszystko mieszamy.
7.
bulion z ryby 2 sztuki • woda 300 mililitrów
Kostki bulionu zalewamy gorącą wodą i zostawiamy je do całkowitego rozpuszczenia.
8.
Bulion przelewamy do miski a warzywa częściowo miksujemy blenderem.
9.
Kładziemy ponownie na ogień...
10.
filety rybne 400 gramów
...a następnie dodajemy rozmrożone, pokrojone filety rybne. Gotujemy 10 minut.
11.
nać pietruszki • pasta paprykowa - ostra
Podajemy z chlebem, posypane posiekaną natką pietruszki. Według smaku można dodać pikantną pastę paprykową.
Smacznego!