swiatwemnie.pl

Zupa rybno-warzywna

    

Gęsta zupa z warzyw i filetów rybnych. Na zupę polecamy użyć filety, które zawierają 100% mięsa i nie są konserwowane żadnym środkiem.Najodpowiedniejsze są filety z ryb, które są bezpośrednio po złowieniu przetwarzane i mrożone. Oczywiście, do przyrządzenia zupy można użyć także jakąkolwiek mrożoną czy też świeżą rybę. Jednak konsumpcja będzie trudniejsza, gdyż trzeba uważać na ości.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

wysoka

 

 

bulion z ryby2sztuki
czerwona cebula100gramów
filety rybne400gramów
marchew200gramów
mielona czerwona papryka1.5łyżeczki
nać pietruszki-
olej słonecznikowy4łyżki
papryka czerwona250gramów
papryka czerwona mielona ostra½łyżeczki
pasta paprykowa - ostra-
pietruszka100gramów
sól½łyżeczki
woda½litra
woda300mililitrów

1. 

marchew 200 gramów  pietruszka 100 gramów  papryka czerwona 250 gramów

Marchew oraz pietruszkę obieramy i myjemy. Paprykę czyścimy i myjemy.

2. 

olej słonecznikowy 4 łyżki  czerwona cebula 100 gramów

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

3. 

Korzeniowe warzywa na grubo trzemy na tarce.

4. 

Paprykę kroimy na drobno.

5. 

sól ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1.5 łyżeczki  papryka czerwona mielona ostra ½ łyżeczki

Warzywa dodajemy do cebuli, dosypujemy sól i przyprawy. Wszystko mieszamy.

6. 

woda ½ litra

Dolewamy wodę i gotujemy przez 25 minut.

7. 

bulion z ryby 2 sztuki  woda 300 mililitrów

Kostki bulionu zalewamy gorącą wodą i zostawiamy je do całkowitego rozpuszczenia.

8. 

Bulion przelewamy do miski a warzywa częściowo miksujemy blenderem.

9. 

Kładziemy ponownie na ogień...

10. 

filety rybne 400 gramów

...a następnie dodajemy rozmrożone, pokrojone filety rybne. Gotujemy 10 minut.

11. 

nać pietruszki  pasta paprykowa - ostra

Podajemy z chlebem, posypane posiekaną natką pietruszki. Według smaku można dodać pikantną pastę paprykową.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się