swiatwemnie.pl

 
Smażony kalafior

Doskonała klasyka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Zupa fasolowa z parówkami

Prosta smaczna zupa, dzięki użyciu fasoli w puszce szybko się ją przygotowuje.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Proste piersi z kurczaka z brokułami

Łatwy przepis na przygotowanie piersi z kurczaka w parowarze.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Nadziewane pogacze

Słony przysmak, który na każdej imprezie znika jako pierwszy.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Twarogowe ciasto z brzoskwiniami

Szybkie i smaczne soczyste ciasto. Procedura jest bardzo prosta: jedno ciasto w jednej misce, drugie w drugiej misce wymieszać, ciasta wylać na siebie, posypać pokrojonymi owocami, upiec, ostudzić i zjeść :)

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Makówki - makiełki

Makówki, makiełki - tradycyjne polskie bożonarodzeniowe danie znane również na Słowacji. Najczęściej podaje się je z makiem, orzechami, twarogiem...ale smaczne są również z bryndzą lub kapustą. Ich nazwa i sposób podania różnią się w zależności od regionu. Z wymienionej ilości składników uzyskamy 250 g gotowych makówek. Według potrzeby podwójcie ilość składników.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Kawowo - karmelowe ciasto

Wyśmienite orzechowe ciasto nadziewane kawowo - karmelowym kremem.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Ciasto z kwaśnego mleka

Ciasto "kubkowe" przy użyciu białego jogurtu, kefiru, zsiadłego mleka lub z po prostu z kwaśnego mleka.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Flaczki z boczniaków

Fałszywe flaczki z boczniaków ostrygowatych, które są tak samo smaczne jak prawdziwe.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Pogacze ze skwarkami

Ulubione kruche pogacze z mielonymi skwarkami, które nadają się nie tylko na sylwestrowy stół.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Osie gniazda

Fantastyczne cynamonowe, kakaowe i orzechowe osie gniazda.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

2 h. 30 min.

Trudność

średnia

Cukinia na gęsto z koperkiem

Klasyczny letni dodatek. Podajemy z gotowanymi ziemniakami, kotlecikami, albo z jajkiem sadzonym.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kostka bez pieczenia

Prosty tort z pszennych herbatników z bogatym nadzieniem o różnych smakach.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Tradycyjne czereśniowe ciasto

Tradycyjny przepis na miękkie, puszyste ciasto.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Pijane ciasto z żelatyną

Mało ciasta, żelatyna, dużo owoców i jeszcze więcej bitej śmietany.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Zupa demikat z ziemniakami

Doskonała zupa z bryndzy dla całej rodziny.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

Kapuściano - fasolowa zupa

Pierwotny przepis na tą starożytną zupę mówi o jej przygotowaniu w kociołku na ogniu i pieczeniu ziemniaków w żarze. Proponujemy wam proste przygotowanie tej smacznej i zdrowej zupy w nowoczesnej kuchni.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Cielęce pieczone kotlety

Delikatne kotlety przygotowane w odwróconej potrójnej panierce, lekko podsmażone i duszeniem dopieczone w piekarniku. Podajemy według smaku: z ziemniaczaną sałatką, gotowanymi ziemniakami, ryżem lub z lekką warzywną sałatką.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Zupa z kaczki

Sezonowy gulaszowy przysmak nasyci i ogrzeje w chłodniejsze jesienne dni.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Łosoś w ziołowo-musztardowej panierce

Bogata w białko ryba w ziołowej panierce, zawierająca zdrowy tłuszcz jest po prostu doskonała.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się