swiatwemnie.pl

 

Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

Piersi z kurczaka w kokosowej panierce

Nietradycyjny przysmak o smaku kokosowym inspirowany przepięknymi Karaibami.Zobacz więcej

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

Puszyste muffiny w koszyczkach pełne smacznych bananów i truskawek.Zobacz więcej

Makaron zapiekany z brokułem

Makaron zapiekany z brokułem

Przepis na śmietanową zapiekankę z makaronem, brokułem i szynką. Do przygotowania tej potrawy można wykorzystać różnego rodzaju krótkie makarony w kształcie rurek np.: pipe rigate, penne rigate lub rigatoni.Zobacz więcej

Potrawka Hokkaido

Potrawka Hokkaido

Przepis na łagodną potrawkę z dyni hokkaido. Pasuje do niej gotowane jajko, gotowane ziemniaki lub grillowana ryba.Zobacz więcej

Knedle śliwkowe z ziemniaczanego ciasta

Knedle śliwkowe z ziemniaczanego ciasta

Przepis na przygotowanie klasycznych knedli z ciasta ziemniaczanego nadziewanych śliwkami. Do posypania śliwkowych knedli, można użyć swojej ulubionej posypki.Zobacz więcej

Sałatka z białej kapusty

Sałatka z białej kapusty

Ulubiona sałatka z białą kapustą i majonezem. Jest to bardzo dobry przepis na jedną z jej wersji. Podajemy jako surówkę do potraw z mięsem. Docenią ją wszyscy uczestnicy imprezy, kiedy dołączymy ją do zimnych bufetów.Zobacz więcej

Czekoladowo likierowe kostki

Czekoladowo likierowe kostki

Oferujemy kolejny przepis na ulubiony likierowy deser z naszej kuchni. Biszkoptowy spód z likierem jajecznym, delikatne czekoladowo likierowe nadzienie i ukochana bita śmietana przypadnie wam do gustu.Zobacz więcej

Kulki mięsne w diabelskim sosie

Kulki mięsne w diabelskim sosie

Smaczne kulki mięsne w pikantnym pomidorowym sosie, który do nich doskonale pasuje. Do przygotowania kulek można wykorzystać drobiowe, wieprzowe albo wołowe mięso mielone albo ich mieszankę. Jako dodatek polecamy ulubiony makaron.Zobacz więcej

Ciasto z porem i dynią

Ciasto z porem i dynią

Ciekawy smak pora z dynią jest doskonałym wegetariańskim przysmakiem. Świetnie smakuje też na zimno.Zobacz więcej

Morelowe ciasto z kruszonką

Morelowe ciasto z kruszonką

Tradycyjny przepis na ciasto drożdżowe z kruszonką o kwaskowatym smaku.Zobacz więcej

Wielkanocna mięsna rolada

Wielkanocna mięsna rolada

Roladę podajemy śmigusowym oblewaczom na zimno, z tradycyjną weką. Ci, którzy u nas zostaną aż do obiadu możemy roladę podgrzać i podać z ziemniaczanym puree.Zobacz więcej

Sałatka warzywna z serem Feta

Sałatka warzywna z serem Feta

Zdrowa warzywna sałatka pełna witamin i energii. Nadaje się jako przystawka, dodatek do dań z mięsa, smaczna jako samodzielne danie.Zobacz więcej

Tofu truskawkowe ciasto

Tofu truskawkowe ciasto

Delikatny truskawkowy smak, czekoladowa bita śmietana i tofu, którego smaku w cieście nie znacie.Zobacz więcej

Pucharek z twarogiem i truskawkami

Pucharek z twarogiem i truskawkami

Truskawki przyprawione cynamonem i pieprzem na pierzynce ze śmietany i twarogu.Zobacz więcej

Pikantna zapiekana dynia

Pikantna zapiekana dynia

Delikatnie pikantna, lekko słodkawa, smacznie słona... niech was ta kombinacja smaków nie zniechęca, jest warta spróbowania. Podajemy ciepłe jako dodatek albo samodzielne danie.Zobacz więcej

Bloody Mary

Bloody Mary

Popularny napój. Podajemy z selerem naciowym do mieszania.Zobacz więcej

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.Zobacz więcej

 

 
 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się