swiatwemnie.pl

 

Najważniejsze składniki

Wybierz składnik, który powinien znaleźć się w przepisie, którego szukasz.

 

 

Smażone grzyby Shimeji

Smażone grzyby Shimeji

Przepis na przygotowanie smacznych grzybów shimeji z Azji Wschodniej. Smażone są na marchewce oraz cebulce i doprawione rybnym sosem.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

Smażona wątróbka z królika

Smażona wątróbka z królika

Prawdziwy przysmak. Podajemy ze świeżym chlebem, solimy według smaku dopiero przy serwowaniu.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
15 min.
Trudność
niska

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Pasteryzujemy - buraczki z chrzanem

Buraczki ćwikłowe należą do najbardziej zdrowych warzyw. Można z nich przygotować bardzo smaczne i lekkostrawne potrawy. Pasteryzowane buraczki z chrzanem są świetnym dodatkiem do mięsnych potraw.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

Bananowe kremowe ciasto z twarogiem

Fantastyczny delikatny twarogowy krem na ulubionych bananach i kakaowym biszkopcie, prawdziwe mniam :)

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Rumowe kulki tylko dla dorosłych

Rumowe kulki tylko dla dorosłych

Niepieczone rumowe kulki, z powodu wysokiej zawartości rumu podajemy je tylko dorosłym.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Kremowe ciasto z mascarpone

Kremowe ciasto z mascarpone

Wyśmienite ciasto z kremem waniliowym i bitą śmietaną z mascarpone.

Pichcił
Jurgason
Czas przygotowania
1 h. 10 min.
Trudność
średnia

Domowy smalec wieprzowy i skwarki

Domowy smalec wieprzowy i skwarki

Klasyczny wieprzowy smalec jest niezastąpionym składnikiem wielu potraw. Jego domowe przygotowanie - topienie słoniny na skwarki - jest to bardzo prosty proces, którego produkt odznacza się czystością i wysoką jakością - wieprzowy smalec i skwarki.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 20 min.
Trudność
średnia

Wątróbka wieprzowa w sosie własnym

Wątróbka wieprzowa w sosie własnym

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia

Waniliowy suflet

Waniliowy suflet

Przepis na przygotowanie prostego francuskiego deseru, którego podstawę stanowi biały gęsty sos i piana z białek.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia

Maślany krem z żółtek

Maślany krem z żółtek

250 gramów kremu maślanego, odpowiedniego na nadziewanie suchego pieczywa świątecznego.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Zupa z leśnego grzyba siedzunia sosnowego

Zupa z leśnego grzyba siedzunia sosnowego

Siedzuń albo szmaciak gałęzisty jest doskonałym jadalnym grzybem. Oferujemy wam przepis na zupę z niego. Jest doskonała.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia

Palce lizać

Palce lizać

Wspaniałe ciasto, które znika z talerza w niespełna kilka sekund. Ucieszy ono nie tylko waszych gości na których czekacie, kolegów w pracy, ale przede wszystkim nasze podniebienie. Tylko uważajcie na palce!

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Grylażowe kostki

Grylażowe kostki

Tradycyjne grylażowe kostki nie tylko na święta.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
wysoka

Kapusta pak choi z grzybami shiitake

Prosty przepis na przygotowanie chińskiej kapusty Pak choi i aromatycznych grzybów shiitake na czosnku i imbirze z odrobiną ostrygowego sosu.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
25 min.
Trudność
niska

Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
2 h.
Trudność
średnia

Zapiekane piersi z kurczaka z kiszoną kapustą

Zapiekane piersi z kurczaka z kiszoną kapustą

atwy dietetyczny posiłek z dużą ilością witamin ze zdrowej kiszonej kapusty.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

Rolada z kurczaka z mielonym mięsem

Rolada z kurczaka z mielonym mięsem

Wyśmienita rolada z kurczaka wypełniona mięsnym farszem. Podajemy na ciepło z ziemniaczanym puree lub na zimno z pieczywem.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Mieszanka smaków, która się w sałatce połączy i wytworzy wspaniały specjał.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
45 min.
Trudność
średnia

Paryskie rożki

Paryskie rożki

Delikatne orzechowe ciasteczko wypełnione maślanym kremem w czekoladowej polewie.

Pichcił
Zuzka
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Omlet w tortilli

Omlet w tortilli

Szybki przepis na łagodny omlet z jarzynami w tortilli.

Pichcił
Michal
Czas przygotowania
10 min.
Trudność
niska

Tarty twarogowy kołacz z jabłkami

Tarty twarogowy kołacz z jabłkami

Tarte kołacze są bardzo lubiane. Wypróbujcie ten z twarogiem i jabłkami, jest naprawdę wyśmienity!

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia

Domowe ziemniaczane loksze

Domowe ziemniaczane loksze

Przepis na przygotowanie smacznych ziemniaczanych lokszy. Podajemy jako dodatek do pieczonej kaczki lub gęsi, albo napełniamy je słonymi (wątróbka z kaczki) albo słodkimi (makowe,orzechowe...) nadzieniami. Przygotowanie jest łatwe ale

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
średnia

Kalarepowa zupa dla dzieci

Kalarepowa zupa dla dzieci

Masłowa kalarepowa zupa z ziemniaczkami i kluskami. Delikatnie osolona smakuje też dorosłym.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
średnia

Zacierka - makaron do zupy

Zacierka - makaron do zupy

Zacierka albo kruszonka jest to prosty domowy makaron (kluseczki) doskonały do ulubionych gęstych zup.

Pichcił
Dada
Czas przygotowania
Trudność
niska

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się