PRZEPISY

Zacierka - makaron do zupy

Zacierka - makaron do zupy

Zacierka albo kruszonka jest to prosty domowy makaron (kluseczki) doskonały do ulubionych gęstych zup.

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,mąka tortowa pszenna T450,Dodatki do zup,Bezlaktozowe

Dodatki do zup

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze60gramów
mąka tortowa pszenna T450125gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 60 gramów  mąka tortowa pszenna T450 125 gramów

Mieszamy mąkę i jajko. Ilość mąki dodajemy według wielkości jajka. Jeśli jest małe, mąki dajemy mniej, jak duże więcej.

2. 

Wyrabiamy zwarte ciasto. Ciasto na chwilkę odstawiamy i ponownie je wyrabiamy.

3. 

Ciasto trzemy na grubej tarce na drobne twarde kluseczki.

4. 

Zacierkę rozkładamy na papierowym ręczniczku i zostawiamy by obeschła.

5. 

Przygotowany makaron wsypujemy do ugotowane zupy i chwilkę gotujemy. Wykorzystujemy ilość według potrzeby. Resztę makaronu - zacierki, możemy sobie odłożyć w woreczku foliowym do zamrażalnika i później ją dodać do zupy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się