PRZEPISY

Hiszpańskie ptaszki

Hiszpańskie ptaszki

Klasyczny przepis na przygotowanie ulubionych wołowych roladek podawanych z ryżem. Oferujemy tradycyjny przepis z minionego wieku, który był przekazywany z pokolenia na pokolenie formą "Dyktuję, zapisuj!" Przepis przedstawiamy w oryginalnym brzmieniu :)

przepis,fotoprzepis,jajka kurze,parówki,mięso wołowe,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

Kategorie

Wołowina  

 

Składniki

Składniki

cebula1sztuka
czarny pieprz mielony-
jajka kurze-
mięso wołowe6sztuk
musztarda stołowa6łyżeczek
mąka chlebowa pszenna T750-
ogórki - gruntowe-
parówki-
sól0
woda-
wędzony boczek-
wędzony boczek-

 

Przepis

1. 

jajka kurze  parówki  wędzony boczek  ogórki - gruntowe

Gotujemy dwa jajka na twardo, ostudzone obieramy i kroimy na ćwiartki. Przygotowujemy sobie parówki, przekrojone na połowę. Troszkę boczku pokrojonego w paseczki i kawałki ogórków.

Gotujemy dwa jajka na twardo, ostudzone obieramy i...

2. 

mięso wołowe 6 sztuk

Sześć większych płatów wołowego mięsa (około trzy czwarte kilograma) rozklepujemy na pół centymetra-jak najcieniej.

Sześć większych płatów wołowego mięsa...

3. 

sól  czarny pieprz mielony

Solimy i pieprzymy.

Solimy i pieprzymy....

4. 

musztarda stołowa 6 łyżeczek

Smarujemy musztardą.

Smarujemy musztardą....

5. 

Do środka wkładamy parówkę, boczek, ogórka i jajko. Zawijamy i związujemy nitką.

Do środka wkładamy parówkę, boczek, ogórka i...

6. 

wędzony boczek

Troszkę boczku kroimy i smażymy na patelni.

Troszkę boczku kroimy i smażymy na patelni....

7. 

cebula 1 sztuka

Do boczku dodajemy pokrojoną cebulę i razem dalej smażymy.

Do boczku dodajemy pokrojoną cebulę i razem...

8. 

I wkładamy do niej ptaszki.

I wkładamy do niej ptaszki....

9. 

sól

Solimy i czekamy aż ptaszki puszczą sos. Podlewamy wodą, tyle ile będziemy chcieli mieć sosu.

Solimy i czekamy aż ptaszki puszczą sos....

10. 

Przykrywamy i dusimy 1 godzinę. Na końcówce kosztujemy.

Przykrywamy i dusimy 1 godzinę. Na końcówce...

11. 

Ptaszki wyciągamy, ostudzamy.

Ptaszki wyciągamy, ostudzamy....

12. 

Sos odcedzamy do garnuszka.

Sos odcedzamy do garnuszka....

13. 

mąka chlebowa pszenna T750

Na patelnię dajemy łychę mąki i smażymy.

Na patelnię dajemy łychę mąki i smażymy....

14. 

woda  sól

Zalewamy sosem. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia mąki-do zgęstnienia. Według potrzeby dodajemy wodę i sól.

Zalewamy sosem. Mieszamy do całkowitego...

15. 

Z ptaszków usuwamy nitki i wkładamy je do sosu.

Z ptaszków usuwamy nitki i wkładamy je do sosu....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się