Kolorowa pieczeń

Wysokiej jakości pieczeń w domu mielonego mięsa wzbogacona zdrowymi warzywami.
przepis,fotoprzepis,cebula,marchew,wieprzowe mięso mielone,wołowe mięso mielone,Wołowina,Bezlaktozowe,Sezonowe przepisy
Wołowina
Składniki
Składniki
cebula | 150 66 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
marchew | 150 68 | gramów kcal | |
mąka tortowa pszenna T450 | 0 ?? | kcal | |
papryka kolorowa | 3 ?? | sztuki kcal | |
smalec | 0 ?? | kcal | |
sól | 2 0 | łyżeczki kcal | |
wieprzowe mięso mielone | 500 1300 | gramów kcal | |
wołowe mięso mielone | 500 1100 | gramów kcal |
Przepis
1.
cebula 150 gramów • marchew 150 gramów • papryka kolorowa 3 sztuki
Warzywa obieramy. Cebulę na drobno kroimy. Marchewkę na grubo trzemy. Paprykę kroimy na drobną kostkę.

2.
wieprzowe mięso mielone 500 gramów • wołowe mięso mielone 500 gramów • sól 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka
Do warzyw dodajemy obydwa mięsa, jajka, sól i pieprz. Wszystko razem dobrze mieszamy.

3.
smalec • mąka tortowa pszenna T450
Podłużną formę natłuszczamy smalcem i posypujemy mąką. Masę wkładamy do formy, ugniatamy. Pieczeń pieczemy w rozgrzanym piekarniku, przykrytą folią aluminiową, w 180° C przez 45 minut.

4.
Podajemy z ziemniaczanym puree.
Smacznego!