Kolorowa pieczeń
Wysokiej jakości pieczeń w domu mielonego mięsa wzbogacona zdrowymi warzywami.
przepis,fotoprzepis,cebula,marchew,wieprzowe mięso mielone,wołowe mięso mielone,Wołowina,Bezlaktozowe
Wołowina
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | 1 | łyżeczka | |
marchew | 150 | gramów | |
mąka tortowa pszenna T450 | - | ||
papryka kolorowa | 3 | sztuki | |
smalec | - | ||
sól | 2 | łyżeczki | |
wieprzowe mięso mielone | 500 | gramów | |
wołowe mięso mielone | 500 | gramów |
Przepis
1.
cebula 150 gramów • marchew 150 gramów • papryka kolorowa 3 sztuki
Warzywa obieramy. Cebulę na drobno kroimy. Marchewkę na grubo trzemy. Paprykę kroimy na drobną kostkę.
2.
wieprzowe mięso mielone 500 gramów • wołowe mięso mielone 500 gramów • sól 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka
Do warzyw dodajemy obydwa mięsa, jajka, sól i pieprz. Wszystko razem dobrze mieszamy.
3.
smalec • mąka tortowa pszenna T450
Podłużną formę natłuszczamy smalcem i posypujemy mąką. Masę wkładamy do formy, ugniatamy. Pieczeń pieczemy w rozgrzanym piekarniku, przykrytą folią aluminiową, w 180° C przez 45 minut.
4.
Podajemy z ziemniaczanym puree.
Smacznego!