PRZEPISY

Wędzony wołowy ozór w serowo-czosnkowym cieście

Wędzony wołowy ozór w serowo-czosnkowym cieście

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

przepis,fotoprzepis,ozór wołowy wędzony,twardy ser,czosnek,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Masa porcji

489 g

Energia porcji

702 kcal

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

czosnek

3

17

ząbki

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

mleko półtłuste 1,5%

50

24

mililitrów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

80

278

gramów

kcal

olej rzepakowy

100

899

mililitrów

kcal

ozór wołowy wędzony

1500

1035

gramów

kcal

twardy ser

100

380

gramów

kcal

 

Przepis

1. Gotowanie wołowego ozora

ozór wołowy wędzony 1500 gramów

Świeży wędzony wołowy ozór dobrze myjemy i w wodzie gotujemy 80 minut do miękkości. Ugotowany na chwilę wkładamy do zimnej wody, potem go wyciągamy, obieramy. Część ozora około 700 g kroimy na plasterki o grubości około trzy czwarte cm.

Świeży wędzony wołowy ozór dobrze myjemy i w...

2. Przygotowanie ciasta

twardy ser 100 gramów  mąka chlebowa pszenna T750 80 gramów  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów  czosnek 3 ząbki

Ciasto przygotowujemy poprzez wymieszanie jajek, mąki, mleka, startego sera i rozgniecionego czosnku. Mąki dajemy tyle, aby ciasto było dość gęste i nie ściekało z kotletów.

Ciasto przygotowujemy poprzez wymieszanie jajek,...

3. Panierowanie

olej rzepakowy 100 mililitrów

Kotlety panierujemy w cieście i na oleju krótko smażymy.

Kotlety panierujemy w cieście i na oleju krótko...

4. 

Podajemy z opiekanymi ziemniakami, ziemniaczanym puree lub z duszonymi warzywami.

Podajemy z opiekanymi ziemniakami, ziemniaczanym...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się