Ziemniaczana zapiekanka z mięsem

Pieczone wołowe kawałki z warzywami i ziemniakami. Kolacja lub obiad z jednego naczynia.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe,ziemniaki,Wołowina,Bezglutenowe
Wołowina
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
404 g
Energia porcji
475 kcal
Czas przygotowania
1 h. 30 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czerwona cebula | 200 80 | gramów kcal | |
mięso wołowe | 500 725 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 2 270 | łyżki kcal | |
papryka czerwona | 125 37 | gramów kcal | |
pomidory w puszce | 150 35 | gramów kcal | |
ser Eidam | 100 286 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal |
Przepis
1.
mięso wołowe 500 gramów • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki
Mięso myjemy, kroimy na paseczki i pieprzymy. Mieszamy...

2.
olej rzepakowy 2 łyżki • sól 1 łyżeczka
...i wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Solimy.

3.
czerwona cebula 200 gramów
Obieramy, na kółeczka kroimy i rozdzielamy, cebulę. Rozkładamy ją na mięsie. Przykrywamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 30 minut pieczemy.

4.
papryka czerwona 125 gramów • pomidory w puszce 150 gramów
Obraną, pokrojoną paprykę i pomidory rozkładamy na podpieczone mięso.


6.
Połowę ziemniaków dodajemy i mieszamy z mięsem i warzywami.

7.
Drugą połowę ziemniaków rozkładamy na mieszance. Solimy, przykrywamy i pieczemy około 45 minut.


9.
Krótko go w piekarniku roztapiamy.

Smacznego!