PRZEPISY

Wołowa zapiekana kapusta

Wołowa zapiekana kapusta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Ulubiona przekładana kapusta z mielonym wołowym mięsem z ryżem, wołową kiełbasą, zalana śmietaną. Jest to wspaniały smakołyk!

przepis,fotoprzepis,wołowe mięso - udziec,kiełbasa wołowa,ryż okrągłoziarnisty,kiszona kapusta,Wołowina,Bezglutenowe

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cebula

300

132

gramów

kcal

czarny pieprz mielony

1

17

łyżeczka

kcal

kiełbasa wołowa

350

1050

gramów

kcal

kiszona kapusta

2

400

kilogramów

kcal

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)

400

640

mililitrów

kcal

mielona czerwona papryka

2

32

łyżeczki

kcal

mleko tłuste 3,5%

100

64

mililitrów

kcal

olej słonecznikowy

4

540

łyżki

kcal

ryż okrągłoziarnisty

350

1208

gramów

kcal

smalec

2

269

łyżki

kcal

sól

0

??

kcal

sól

1

0

łyżeczka

kcal

woda

0

??

kcal

wołowe mięso - udziec

1200

1752

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

wołowe mięso - udziec 1200 gramów

Mięso myjemy, kroimy...

Mięso myjemy, kroimy......

2. 

...i mielimy.

...i mielimy....

3. 

cebula 300 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na...

4. 

kiełbasa wołowa 350 gramów

Kiełbasę kroimy na kółeczka...

Kiełbasę kroimy na kółeczka......

5. 

...i chwilkę smażymy ją na cebuli.

...i chwilkę smażymy ją na cebuli....

6. 

ryż okrągłoziarnisty 350 gramów  woda  sól

Ryż przepłukujemy, wkładamy do garnka, dodajemy sól, wlewamy wodę...

Ryż przepłukujemy, wkładamy do garnka, dodajemy...

7. 

...i gotujemy do miękkości. Odstawiamy do ostudzenia.

...i gotujemy do miękkości. Odstawiamy do...

8. 

Ryż mieszamy z mięsem.

Ryż mieszamy z mięsem....

9. 

kiszona kapusta 2 kilogramów

Kapustę według potrzeby przepłukujemy i kroimy.

Kapustę według potrzeby przepłukujemy i kroimy....

10. 

smalec 2 łyżki

Naczynie żaroodporne natłuszczamy i rozkładamy w nim połowę kapusty i połowę kiełbasy z cebulą.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy i rozkładamy...

11. 

sól ½ łyżeczki

Na kiełbasę rozkładamy mięso i solimy.

Na kiełbasę rozkładamy mięso i solimy....

12. 

Rozkładamy drugą połowę kiełbasy z cebulą...

Rozkładamy drugą połowę kiełbasy z cebulą......

13. 

...i przykrywamy kapustą.

...i przykrywamy kapustą....

14. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 mililitrów  mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  sól ½ łyżeczki

Śmietanę mieszamy z mlekiem, przyprawami i solą.

Śmietanę mieszamy z mlekiem, przyprawami i...

15. 

Mieszanką zalewamy kapustę.

Mieszanką zalewamy kapustę....

16. 

Przykrywamy i pieczemy w temperaturze 180°C 50 minut. Potem odkrywamy i 15 -20 minut zapiekamy.

Przykrywamy i pieczemy w temperaturze 180°C 50...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się