Wołowa zapiekana kapusta

Ulubiona przekładana kapusta z mielonym wołowym mięsem z ryżem, wołową kiełbasą, zalana śmietaną. Jest to wspaniały smakołyk!
przepis,fotoprzepis,wołowe mięso - udziec,kiełbasa wołowa,ryż okrągłoziarnisty,kiszona kapusta,Wołowina,Bezglutenowe
Wołowina
Składniki
Składniki
cebula | 300 132 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | 1 17 | łyżeczka kcal | |
kiełbasa wołowa | 350 1050 | gramów kcal | |
kiszona kapusta | 2 400 | kilogramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 400 640 | mililitrów kcal | |
mielona czerwona papryka | 2 32 | łyżeczki kcal | |
mleko tłuste 3,5% | 100 64 | mililitrów kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
ryż okrągłoziarnisty | 350 1208 | gramów kcal | |
smalec | 2 269 | łyżki kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
woda | 0 ?? | kcal | |
wołowe mięso - udziec | 1200 1752 | gramów kcal |
Przepis

2.
...i mielimy.

3.
cebula 300 gramów • olej słonecznikowy 4 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.


5.
...i chwilkę smażymy ją na cebuli.

6.
ryż okrągłoziarnisty 350 gramów • woda • sól
Ryż przepłukujemy, wkładamy do garnka, dodajemy sól, wlewamy wodę...

7.
...i gotujemy do miękkości. Odstawiamy do ostudzenia.

8.
Ryż mieszamy z mięsem.


10.
smalec 2 łyżki
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i rozkładamy w nim połowę kapusty i połowę kiełbasy z cebulą.


12.
Rozkładamy drugą połowę kiełbasy z cebulą...

13.
...i przykrywamy kapustą.

14.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 mililitrów • mleko tłuste 3,5% 100 mililitrów • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki • czarny pieprz mielony 1 łyżeczka • sól ½ łyżeczki
Śmietanę mieszamy z mlekiem, przyprawami i solą.

15.
Mieszanką zalewamy kapustę.

16.
Przykrywamy i pieczemy w temperaturze 180°C 50 minut. Potem odkrywamy i 15 -20 minut zapiekamy.

Smacznego!