swiatwemnie.pl

Bryndzowo - porowe kółeczka

    

Łagodne przekąski na świąteczny stół, albo tylko tak, by połasuchować.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

 

bryndza125gramów
ciasto francuskie275gramów
jajka kurze2sztuki
masło50gramów
por150gramów
sól-

1. 

por 150 gramów  masło 50 gramów

Por oczyszczamy, myjemy i kroimy na cienkie kółeczka. Kółeczka rozbieramy na części i smażymy 5 minut na maśle.

2. 

ciasto francuskie 275 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i razem z papierem w które było zawinięte kładziemy na blachę. Kroimy na 8 prostokątów. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim każdy prostokąt.

3. 

2/3 pora rozkładamy na prostokątach. Prostokąty ciasta formujemy na kształt miseczki (podczas pieczenia same się roztopią na kształt kółeczek).

4. 

bryndza 125 gramów  jajka kurze 1 sztuka  sól

Bryndzę mieszamy z jajkiem i z resztą roztrzepanego jajka. Według potrzeby i smaku możemy osolić.

5. 

Bryndzę rozdzielamy na rozłożony por i resztę pora rozkładamy na bryndzę.

6. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 200 °C.

7. 

Po ostudzeniu odcinamy wyciekłe nadzienie i kółeczka możemy podawać.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się