Smażone wołowe kuleczki

Mięsne kuleczki możemy podawać z ziemniaczanymi dodatkami, ale najsmaczniejsze są podawane z sosami albo dodatkami na gęsto.
przepis,fotoprzepis,wołowe mięso mielone,Wołowina
Wołowina
Kategorie
Wołowina ›Składniki
Składniki
| Koperkowy sos przepis | 0 ?? | kcal | |
| cebula | 100 44 | gramów kcal | |
| czosnek | 10 11 | gramów kcal | |
| jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
| mąka chlebowa pszenna T750 | 50 174 | gramów kcal | |
| olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
| pieprz biały mielony | ½ 8 | łyżeczki kcal | |
| sól | 1.5 0 | łyżeczki kcal | |
| wołowe mięso mielone | 500 1100 | gramów kcal |
Przepis
1.
cebula 100 gramów • czosnek 10 gramów
Czosnek i cebulę obieramy. Cebulę na drobno kroimy a czosnek dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę.

2.
wołowe mięso mielone 500 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów • sól 1.5 łyżeczki • pieprz biały mielony ½ łyżeczki • jajka kurze 1 sztuka
Dodajemy mięso, troszkę mąki, sól, pieprz i jajko. Dobrze mieszamy i formujemy średniej wielkości kuleczki.


4.
Obracamy i smażymy z drugiej strony odkryte (też około 10 minut).

5.
Wyciągamy z patelni na ręczniczek papierowy i odstawiamy by wsiąkł pozostały olej.


Smacznego!























