swiatwemnie.pl

Pikantne tofu z kurkumą na spaghetti

     

Łatwy i smaczny bezmięsny obiad, nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

 

Cebula150gramów
Czarny pieprz mielony½łyżeczki
Imbir mielony½łyżeczki
Makaron - spaghetti
Marchew125gramów
Mielona czerwona papryka1łyżeczka
Oliwa20mililitrów
Pikantny sos chili2łyżeczki
Przyprawa kurkuma1łyżeczka
Ser biały tofu360gramów
Ser parmezan
Skrobia kukurydziana20gramów
Sól1łyżeczka
Woda300mililitrów
Zielona cebulka2sztuki

1. 

cebula 150 g  zielona cebulka 2 sztuki  marchew 125 g  oliwa 20 ml  woda 50 ml  sól 1 łyżeczka

Warzywa obieramy i siekamy na drobno w kuchennym siekaczu. Krótko smażymy we woku na oleju, dolewamy wodę, solimy i przez 3 minuty dusimy.

2. 

ser biały tofu 360 g

Tofu kroimy na grubsze paseczki, dodajemy do warzyw i szklimy.

3. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  imbir mielony ½ łyżeczki

Dodajemy przyprawy, mieszamy,...

4. 

pikantny sos chili 2 łyżeczki

...doprawiamy sosem chili,...

5. 

woda 250 ml  skrobia kukurydziana 20 g

...dolewamy rozmieszaną w wodzie skrobię kukurydzianą i zagotowujemy.

6. 

makaron - spaghetti  ser Parmezan

Pikantne tofu nakładamy na ugotowane spaghetti a ponadto możemy doprawić startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się