Pikantne tofu z kurkumą na spaghetti
Łatwy i smaczny bezmięsny obiad, nie tylko dla wegetarian.
przepis,fotoprzepis,ser biały tofu,przyprawa kurkuma,makaron - spaghetti,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
cebula | 150 | gramów | |
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
imbir mielony | ½ | łyżeczki | |
makaron - spaghetti | - | ||
marchew | 125 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
oliwa | 20 | mililitrów | |
pikantny sos chili | 2 | łyżeczki | |
przyprawa kurkuma | 1 | łyżeczka | |
ser Parmezan | - | ||
ser biały tofu | 360 | gramów | |
skrobia kukurydziana | 20 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | 300 | mililitrów | |
zielona cebulka | 2 | sztuki |
Przepis
1.
cebula 150 gramów • zielona cebulka 2 sztuki • marchew 125 gramów • oliwa 20 mililitrów • woda 50 mililitrów • sól 1 łyżeczka
Warzywa obieramy i siekamy na drobno w kuchennym siekaczu. Krótko smażymy we woku na oleju, dolewamy wodę, solimy i przez 3 minuty dusimy.


3.
mielona czerwona papryka 1 łyżeczka • przyprawa kurkuma 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • imbir mielony ½ łyżeczki
Dodajemy przyprawy, mieszamy,...


5.
woda 250 mililitrów • skrobia kukurydziana 20 gramów
...dolewamy rozmieszaną w wodzie skrobię kukurydzianą i zagotowujemy.

6.
makaron - spaghetti • ser Parmezan
Pikantne tofu nakładamy na ugotowane spaghetti a ponadto możemy doprawić startym serem.

Smacznego!