swiatwemnie.pl

Pikantne tofu z kurkumą na spaghetti

    

atwy i smaczny bezmięsny obiad, nie tylko dla wegetarian.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

25 min.

Trudność

średnia

 

 

cebula150gramów
czarny pieprz mielony½łyżeczki
imbir mielony½łyżeczki
makaron - spaghetti-
marchew125gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
oliwa20mililitrów
pikantny sos chili2łyżeczki
przyprawa kurkuma1łyżeczka
ser Parmezan-
ser biały tofu360gramów
skrobia kukurydziana20gramów
sól1łyżeczka
woda300mililitrów
zielona cebulka2sztuki

1. 

cebula 150 gramów  zielona cebulka 2 sztuki  marchew 125 gramów  oliwa 20 mililitrów  woda 50 mililitrów  sól 1 łyżeczka

Warzywa obieramy i siekamy na drobno w kuchennym siekaczu. Krótko smażymy we woku na oleju, dolewamy wodę, solimy i przez 3 minuty dusimy.

2. 

ser biały tofu 360 gramów

Tofu kroimy na grubsze paseczki, dodajemy do warzyw i szklimy.

3. 

mielona czerwona papryka 1 łyżeczka  przyprawa kurkuma 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  imbir mielony ½ łyżeczki

Dodajemy przyprawy, mieszamy,...

4. 

pikantny sos chili 2 łyżeczki

...doprawiamy sosem chili,...

5. 

woda 250 mililitrów  skrobia kukurydziana 20 gramów

...dolewamy rozmieszaną w wodzie skrobię kukurydzianą i zagotowujemy.

6. 

makaron - spaghetti  ser Parmezan

Pikantne tofu nakładamy na ugotowane spaghetti a ponadto możemy doprawić startym serem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się