swiatwemnie.pl

Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto

     

Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

czerwona cebula 120 g  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

mięso wołowe przednie 400 g

Mięso myjemy i kroimy na paseczki.

3. 

Mięso dodajemy do cebuli i mieszamy dopóki nie naciągnie.

4. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Wsypujemy sól i przyprawy.

5. 

woda

Podlewamy wodą zarówno z mięsem i pod pokrywką dusimy 45 minut.

6. 

suszone grzyby 15 g

Grzyby myjemy i moczymy w wodzie.

7. 

papryka 150 g

Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobno.

8. 

Po 45 minutach dodajemy grzyby i paprykę do mięsa, według potrzeby dolewamy troszkę wody, mieszamy...

9. 

...i dusimy dalej do miękkości mięsa (około 45 minut).

10. 

Koperkowy sos przepis  Ziemniaki z koprem na gęsto przepis

Propozycja serwowania!

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się