PRZEPISY

Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto

Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto

Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.

przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednie,suszone grzyby,papryka,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

Koperkowy sos przepis-
Ziemniaki z koprem na gęsto przepis-
czarny pieprz mielony½łyżeczki
czerwona cebula120gramów
mielona czerwona papryka1łyżeczka
mięso wołowe przednie400gramów
olej słonecznikowy3łyżki
papryka150gramów
suszone grzyby15gramów
sól1łyżeczka
woda-

 

Przepis

1. 

czerwona cebula 120 gramów  olej słonecznikowy 3 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

2. 

mięso wołowe przednie 400 gramów

Mięso myjemy i kroimy na paseczki.

3. 

Mięso dodajemy do cebuli i mieszamy dopóki nie naciągnie.

4. 

sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony ½ łyżeczki  mielona czerwona papryka 1 łyżeczka

Wsypujemy sól i przyprawy.

5. 

woda

Podlewamy wodą zarówno z mięsem i pod pokrywką dusimy 45 minut.

6. 

suszone grzyby 15 gramów

Grzyby myjemy i moczymy w wodzie.

7. 

papryka 150 gramów

Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobno.

8. 

Po 45 minutach dodajemy grzyby i paprykę do mięsa, według potrzeby dolewamy troszkę wody, mieszamy...

9. 

...i dusimy dalej do miękkości mięsa (około 45 minut).

10. 

Koperkowy sos przepis  Ziemniaki z koprem na gęsto przepis

Propozycja serwowania!

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie