Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto
Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednie,suszone grzyby,papryka,Wołowina,Sezonowe przepisy
Wołowina
Składniki
Składniki
Koperkowy sos przepis | - | ||
Ziemniaki z koprem na gęsto przepis | - | ||
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czerwona cebula | 120 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
mięso wołowe przednie | 400 | gramów | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
papryka | 150 | gramów | |
suszone grzyby | 15 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | - |
Przepis
1.
czerwona cebula 120 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
3.
Mięso dodajemy do cebuli i mieszamy dopóki nie naciągnie.
4.
sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Wsypujemy sól i przyprawy.
8.
Po 45 minutach dodajemy grzyby i paprykę do mięsa, według potrzeby dolewamy troszkę wody, mieszamy...
9.
...i dusimy dalej do miękkości mięsa (około 45 minut).
Smacznego!