Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto
![Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001910/img_pl_4x3/duszona-wolowina-do-ulubionego-dodatku-na-gesto_00180.jpg)
Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednie,suszone grzyby,papryka,Wołowina
Wołowina
Składniki
Składniki
Koperkowy sos przepis | - | ||
Ziemniaki z koprem na gęsto przepis | - | ||
czarny pieprz mielony | ½ | łyżeczki | |
czerwona cebula | 120 | gramów | |
mielona czerwona papryka | 1 | łyżeczka | |
mięso wołowe przednie | 400 | gramów | |
olej słonecznikowy | 3 | łyżki | |
papryka | 150 | gramów | |
suszone grzyby | 15 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka | |
woda | - |
Przepis
1.
czerwona cebula 120 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.
![Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na...](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2819.jpg?mtime=1728740428)
![Mięso myjemy i kroimy na paseczki....](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2828.jpg?mtime=1728740428)
3.
Mięso dodajemy do cebuli i mieszamy dopóki nie naciągnie.
![Mięso dodajemy do cebuli i mieszamy dopóki nie...](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2831.jpg?mtime=1728740429)
4.
sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Wsypujemy sól i przyprawy.
![Wsypujemy sól i przyprawy....](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2832.jpg?mtime=1728740436)
![Podlewamy wodą zarówno z mięsem i pod pokrywką...](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2835.jpg?mtime=1728740436)
![Grzyby myjemy i moczymy w wodzie....](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2824.jpg?mtime=1728740428)
![Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na drobno....](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2838.jpg?mtime=1728740437)
8.
Po 45 minutach dodajemy grzyby i paprykę do mięsa, według potrzeby dolewamy troszkę wody, mieszamy...
![Po 45 minutach dodajemy grzyby i paprykę do...](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2840.jpg?mtime=1728740437)
9.
...i dusimy dalej do miękkości mięsa (około 45 minut).
![...i dusimy dalej do miękkości mięsa (około 45...](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2842.jpg?mtime=1728740444)
![Propozycja serwowania!...](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001910/small/IMG_2871.jpg?mtime=1728740445)
Smacznego!