Duszona wołowina do ulubionego dodatku na gęsto

Ulubione duszone wołowe mięso, które wspaniale smakuje na każdym dodatku na gęsto lub sosie.
przepis,fotoprzepis,mięso wołowe przednie,suszone grzyby,papryka,Wołowina
Wołowina
Składniki
Składniki
| Koperkowy sos przepis | 0 ?? | kcal | |
| Ziemniaki z koprem na gęsto przepis | 0 ?? | kcal | |
| czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
| czerwona cebula | 120 48 | gramów kcal | |
| mielona czerwona papryka | 1 16 | łyżeczka kcal | |
| mięso wołowe przednie | 400 720 | gramów kcal | |
| olej słonecznikowy | 3 405 | łyżki kcal | |
| papryka | 150 24 | gramów kcal | |
| suszone grzyby | 15 19 | gramów kcal | |
| sól | 1 0 | łyżeczka kcal | |
| woda | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
czerwona cebula 120 gramów • olej słonecznikowy 3 łyżki
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.


3.
Mięso dodajemy do cebuli i mieszamy dopóki nie naciągnie.

4.
sól 1 łyżeczka • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • mielona czerwona papryka 1 łyżeczka
Wsypujemy sól i przyprawy.




8.
Po 45 minutach dodajemy grzyby i paprykę do mięsa, według potrzeby dolewamy troszkę wody, mieszamy...

9.
...i dusimy dalej do miękkości mięsa (około 45 minut).


Smacznego!























