PRZEPISY

Smażone kotlety z wędzonego ozora wołowego

Smażone kotlety z wędzonego ozora wołowego

przepis,fotoprzepis,ozór wołowy wędzony,Wołowina

Wołowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wołowina  

 

Składniki

Składniki

bułka tarta50gramów
jajka kurze1sztuka
mleko półtłuste 1,5%-
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
olej rzepakowy100mililitrów
ozór wołowy wędzony1500gramów

 

Przepis

1. Gotowanie ozora wołowego

ozór wołowy wędzony 1500 gramów

Świeży wędzony ozór wołowy dobrze myjemy i następnie w wodzie gotujemy przez 80 minut do miękkości. Ugotowany wkładamy do zimnej wody, potem go wyciągamy i obieramy. Część ozora około 700 g kroimy na płaty grubości około trzy czwarte centymetra.

2. Potrójna panierka

jajka kurze 1 sztuka  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów  bułka tarta 50 gramów  mleko półtłuste 1,5%  olej rzepakowy 100 mililitrów

Kotlety panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku z odrobiną mleka oraz w bułce tartej. Na oleju krótko smażymy.

3. 

Podajemy z pieczonymi ziemniakami, ziemniaczanym puree lub z duszonymi warzywami.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się