swiatwemnie.pl

Smażone kotlety z wędzonego ozora wołowego

     

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Gotowanie ozora wołowego

ozór wołowy wędzony 1500 g

Świeży wędzony ozór wołowy dobrze myjemy i następnie w wodzie gotujemy przez 80 minut do miękkości. Ugotowany wkładamy do zimnej wody, potem go wyciągamy i obieramy. Część ozora około 700 g kroimy na płaty grubości około trzy czwarte centymetra.

Gotowanie ozora wołowego

2. Potrójna panierka

jajka kurze 1 sztuka  mąka chlebowa pszenna T750 50 g  bułka tarta 50 g  mleko półtłuste 1,5%  oliwa 100 ml

Kotlety panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku z odrobiną mleka oraz w bułce tartej. Na oleju krótko smażymy.

Potrójna panierka

3. 

Podajemy z pieczonymi ziemniakami, ziemniaczanym puree lub z duszonymi warzywami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się