swiatwemnie.pl

Bryndza w przepisach

 
Bryndzowe nadziewane kanapeczki

Wyśmienita przekąska oraz przystawka na uroczystość i święta. Podajemy z ulubioną sałatką, do szwedzkiego stołu i konsumujemy sztućcami.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Szpinakowo bryndzowe przekąski

Wspaniałe słone przekąski, doskonałe na stół byle kiedy i nie tylko jako przekąska podczas wielkanocnych świąt.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Bryndzowa kasza ze szparagami

Zdrowa kasza ze zdrowymi szparagami i zdrową bryndzą. Naprawdę zdrowy obiad lub kolacja. No...,możecie sobie na to dać usmażony boczek, jeśli go nie dacie :)

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Bryndzowe spaghetti

Przepis na spaghetti z bryndzą, chrupiącą marchewką, cebulką i kolendrą.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Słone pieczywo z bryndzą i boczkiem

Wspaniałe słone pieczywo z ulubionej słowackiej bryndzy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Bryndzowe orkiszowe krupy z boczkiem

Bryndzowe orkiszowe kernotto z porem i boczkiem, które wam na pewno będzie smakować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

Bagietka nadziewana bryndzą

Smaczne imprezowe kółeczka bagietki.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Pieczone ziemniaki z bryndzą

Naprawdę dobry przysmak.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Bryndzowo - porowe kółeczka

Łagodne przekąski na świąteczny stół, albo tylko tak, by połasuchować.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Bryndzowe pieczywo z cebulą

Ulubione słone pieczywo z bryndzy i cebuli.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Bryndzowe kluseczki haluszki

Tradycyjne słowackie danie o niepowtarzalnym smaku, wysokiej wartości energetycznej i pozytywnym wpływie na przewód pokarmowy.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Bryndzowe paluszki

Smaczne bryndzowe paluszki nadające się na każdą uroczystość.

Pichcił

Norika

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Dynia zapiekana z bryndzą

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Bryndzowe pieczywo

Podajemy jako dodatek do gęstych mięsnych i strączkowych zup.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

wysoka

Pomidory nadziewane bryndzą

Niesamowite świeże pomidory z bryndzowo-ananasowym farszem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

20 min.

Trudność

niska

Naleśniki z bryndzą

Delikatnie wyrośnięte naleśniki, nadziewane słonym nadzieniem.

Pichcił

Zuzka

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

Pasta z awokado i bryndzą

Doskonała, puszysta pasta na świeży chlebek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

Kućmok - placek ziemniaczany

Ulubiony wielki ziemniaczany placek pieczony w piekarniku.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

średnia

Bryndzowe ciasto

Słowackie bryndzowe ciasto z francuskiego ciasta z nadzieniem o smaku bryndzowo - śmietanowym.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Bryndzowa pasta

Ulubiona klasyczna bryndzowa pasta. Nadająca się na każdą imprezę jako smarowidło na kanapeczki, ale i jako doskonały śniadaniowy przysmak z chlebem.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się