swiatwemnie.pl

Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem

    

Bezmięsny obiad z orkiszowych krup, pora, bryndzy i niedźwiedziego czosnku.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

 

bryndza250gramów
czosnek niedźwiedzi70gramów
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto)350gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)250gramów
por300gramów
sól½łyżeczki
woda700mililitrów

1. 

krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) 350 gramów

Krupy przepłukujemy, wkładamy do garnka...

2. 

woda 700 mililitrów  sól ½ łyżeczki

...i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy bardziej czy mniej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.

3. 

por 300 gramów

Por myjemy, kroimy wzdłuż...

4. 

...a potem w poprzek na małe kawałki. Dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3 minuty gotujemy wszystko razem.

5. 

czosnek niedźwiedzi 70 gramów

Niedźwiedzi czosnek myjemy, kroimy na małe kawałki...

6. 

...i dodajemy do krup.

7. 

bryndza 250 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów

Bryndzę mieszamy ze śmietaną,...

8. 

...dodajemy do krup....

9. 

...i mieszamy. Od razu ciepłe podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się