Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem
Bezmięsny obiad z orkiszowych krup, pora, bryndzy i niedźwiedziego czosnku.
przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),czosnek niedźwiedzi,bryndza,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bryndza | 250 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 70 | gramów | |
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) | 350 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 | gramów | |
por | 300 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 700 | mililitrów |
Przepis
2.
woda 700 mililitrów • sól ½ łyżeczki
...i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy bardziej czy mniej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.
4.
...a potem w poprzek na małe kawałki. Dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3 minuty gotujemy wszystko razem.
6.
...i dodajemy do krup.
7.
bryndza 250 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów
Bryndzę mieszamy ze śmietaną,...
8.
...dodajemy do krup....
9.
...i mieszamy. Od razu ciepłe podajemy.
Smacznego!