Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem

Bezmięsny obiad z orkiszowych krup, pora, bryndzy i niedźwiedziego czosnku.
przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),czosnek niedźwiedzi,bryndza,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
4
Masa porcji
481 g
Energia porcji
609 kcal
Czas przygotowania
30 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Dania wegetariańskie › Wegetariańskie przepisy › Sezonowe przepisy › Sezon - Czosnek niedźwiedzi ›Składniki
Składniki
bryndza | 250 688 | gramów kcal | |
czosnek niedźwiedzi | 70 14 | gramów kcal | |
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) | 350 1194 | gramów kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 400 | gramów kcal | |
por | 300 138 | gramów kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
woda | 700 0 | mililitrów kcal |
Przepis

2.
woda 700 mililitrów • sól ½ łyżeczki
...i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy bardziej czy mniej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.


4.
...a potem w poprzek na małe kawałki. Dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3 minuty gotujemy wszystko razem.


6.
...i dodajemy do krup.

7.
bryndza 250 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów
Bryndzę mieszamy ze śmietaną,...

8.
...dodajemy do krup....

9.
...i mieszamy. Od razu ciepłe podajemy.

Smacznego!