Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem
![Kernotto z bryndzą i niedźwiedzim czosnkiem](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002062/img_pl_4x3/kernotto-z-bryndza-i-niedzwiedzim-czosnkiem_00180.jpg)
Bezmięsny obiad z orkiszowych krup, pora, bryndzy i niedźwiedziego czosnku.
przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),czosnek niedźwiedzi,bryndza,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy
Dania wegetariańskie
Składniki
Składniki
bryndza | 250 | gramów | |
czosnek niedźwiedzi | 70 | gramów | |
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) | 350 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 250 | gramów | |
por | 300 | gramów | |
sól | ½ | łyżeczki | |
woda | 700 | mililitrów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8229.jpg)
2.
woda 700 mililitrów • sól ½ łyżeczki
...i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy bardziej czy mniej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8240.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8235.jpg)
4.
...a potem w poprzek na małe kawałki. Dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3 minuty gotujemy wszystko razem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8242.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8245.jpg)
6.
...i dodajemy do krup.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8246.jpg)
7.
bryndza 250 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 250 gramów
Bryndzę mieszamy ze śmietaną,...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8249.jpg)
8.
...dodajemy do krup....
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8250.jpg)
9.
...i mieszamy. Od razu ciepłe podajemy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00002062/small/IMG_8252.jpg)
Smacznego!