swiatwemnie.pl

Bryndzowe spaghetti

     

Przepis na spaghetti z bryndzą, chrupiącą marchewką, cebulką i kolendrą.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

stredná

 

 

 
 
Biały jogurt200gramów
Bryndza200gramów
Cebula200gramów
Kolendra2łyżki
Makaron - spaghetti250gramów
Marchew200gramów
Olej rzepakowy200mililitrów
Sól¼łyżeczki
Woda2litry

1. 

marchew 200 g

Marchewkę kroimy na małe paseczki ...

2. 

olej rzepakowy 200 ml

... i smażymy zanurzone w oleju na chrupiąco.

3. 

Marchewkę wyławiamy sitkiem i odstawiamy by ściekł olej na serwetkę.

4. 

cebula 200 g

Cebulę kroimy na ćwiartki ...

5. 

... i smażymy na oleju, który użyliśmy do smażenia marchewki.

6. 

sól ¼ łyżeczki

Wyciągamy sitkiem i też odkładamy by ściekł olej.

7. 

makaron - spaghetti 250 g  woda 2 litry

Spaghetti gotujemy (według wskazówek na opakowaniu) w osolonej wrzącej wodzie około 5 minut.

8. 

Ugotowane spaghetti odcedzamy i opłukujemy zimną wodą, by zatrzymać gotowanie.

9. 

bryndza 200 g  biały jogurt 200 g

Bryndzę rozkruszamy palcami do jogurtu i razem dobrze mieszamy na kremową konsystencję.

10. 

kolendra 2 łyżki

Spaghetti podajemy polane bryndzowym kremem, ozdobione chrupiącymi smażonymi warzywami i posypujemy świeżą kolendrą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się