swiatwemnie.pl

Bryndzowe spaghetti

    

Przepis na spaghetti z bryndzą, chrupiącą marchewką, cebulką i kolendrą.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

biały jogurt200gramów
bryndza200gramów
cebula200gramów
kolendra2łyżki
makaron - spaghetti250gramów
marchew200gramów
olej rzepakowy200mililitrów
sól¼łyżeczki
woda2litry

1. 

marchew 200 gramów

Marchewkę kroimy na małe paseczki ...

2. 

olej rzepakowy 200 mililitrów

... i smażymy zanurzone w oleju na chrupiąco.

3. 

Marchewkę wyławiamy sitkiem i odstawiamy by ściekł olej na serwetkę.

4. 

cebula 200 gramów

Cebulę kroimy na ćwiartki ...

5. 

... i smażymy na oleju, który użyliśmy do smażenia marchewki.

6. 

sól ¼ łyżeczki

Wyciągamy sitkiem i też odkładamy by ściekł olej.

7. 

makaron - spaghetti 250 gramów  woda 2 litry

Spaghetti gotujemy (według wskazówek na opakowaniu) w osolonej wrzącej wodzie około 5 minut.

8. 

Ugotowane spaghetti odcedzamy i opłukujemy zimną wodą, by zatrzymać gotowanie.

9. 

bryndza 200 gramów  biały jogurt 200 gramów

Bryndzę rozkruszamy palcami do jogurtu i razem dobrze mieszamy na kremową konsystencję.

10. 

kolendra 2 łyżki

Spaghetti podajemy polane bryndzowym kremem, ozdobione chrupiącymi smażonymi warzywami i posypujemy świeżą kolendrą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się