PRZEPISY

Bryndzowe orkiszowe krupy z boczkiem

Bryndzowe orkiszowe krupy z boczkiem

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Bryndzowe orkiszowe kernotto z porem i boczkiem, które wam na pewno będzie smakować.

przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),por,bryndza,Wieprzowina,Sezonowe przepisy

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

boczek przerośnięty-
bryndza250gramów
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto)300gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)100gramów
por250gramów
woda600mililitrów

 

Przepis

1. 

krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) 300 gramów  woda 600 mililitrów

Krupy przemywamy, wkładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy mniej lub bardziej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.

Krupy przemywamy, wkładamy do garnka i wlewamy...

2. 

por 250 gramów

Por myjemy...

Por myjemy......

3. 

...i na drobno kroimy.

...i na drobno kroimy....

4. 

boczek przerośnięty

Boczek kroimy i na patelni smażymy (w ilości według smaku).

Boczek kroimy i na patelni smażymy (w ilości...

5. 

Pora dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3-4 minutki gotujemy.

Pora dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3-4...

6. 

bryndza 250 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 gramów

Bryndzę mieszamy ze śmietaną...

Bryndzę mieszamy ze śmietaną......

7. 

...i dodajemy do krup.

...i dodajemy do krup....

8. 

Podajemy ciepłe, posypane podsmażonym boczkiem.

Podajemy ciepłe, posypane podsmażonym boczkiem....

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się