Bryndzowe orkiszowe krupy z boczkiem
Bryndzowe orkiszowe kernotto z porem i boczkiem, które wam na pewno będzie smakować.
przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),por,bryndza,Wieprzowina
Wieprzowina
Składniki
Składniki
boczek przerośnięty | - | ||
bryndza | 250 | gramów | |
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) | 300 | gramów | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 100 | gramów | |
por | 250 | gramów | |
woda | 600 | mililitrów |
Przepis
1.
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) 300 gramów • woda 600 mililitrów
Krupy przemywamy, wkładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy mniej lub bardziej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.


3.
...i na drobno kroimy.


5.
Pora dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3-4 minutki gotujemy.

6.
bryndza 250 gramów • kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 gramów
Bryndzę mieszamy ze śmietaną...

7.
...i dodajemy do krup.

8.
Podajemy ciepłe, posypane podsmażonym boczkiem.

Smacznego!