PRZEPISY

Bryndzowe orkiszowe krupy z boczkiem

Bryndzowe orkiszowe krupy z boczkiem

Bryndzowe orkiszowe kernotto z porem i boczkiem, które wam na pewno będzie smakować.

przepis,fotoprzepis,krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto),por,bryndza,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

boczek przerośnięty-
bryndza250gramów
krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto)300gramów
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)100gramów
por250gramów
woda600mililitrów

 

Przepis

1. 

krupy orkiszowe (orkiszowe kernotto) 300 gramów  woda 600 mililitrów

Krupy przemywamy, wkładamy do garnka i wlewamy wodę. Gotujemy 15 - 20 minut, według tego czy chcemy mieć krupy mniej lub bardziej rozgotowane. Najlepsze są delikatnie chrupiące.

2. 

por 250 gramów

Por myjemy...

3. 

...i na drobno kroimy.

4. 

boczek przerośnięty

Boczek kroimy i na patelni smażymy (w ilości według smaku).

5. 

Pora dodajemy do ugotowanych krup, mieszamy i 3-4 minutki gotujemy.

6. 

bryndza 250 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 gramów

Bryndzę mieszamy ze śmietaną...

7. 

...i dodajemy do krup.

8. 

Podajemy ciepłe, posypane podsmażonym boczkiem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie