Ziemniaczano-bryndzowe krokiety

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,bryndza,Dodatki ziemniaczane
Dodatki ziemniaczane
Składniki
Składniki
bryndza | 125 344 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 125 445 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 0 ?? | kcal | |
sól | ½ 0 | łyżeczki kcal | |
ziemniaki | 500 460 | gramów kcal |
Przepis

2.
Obrane ziemniaki trzemy na tarce.

3.
bryndza 125 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 125 gramów • sól ½ łyżeczki
Dodajemy bryndzę, mąkę i sól. Wyrabiamy ciasto ...

4.
... i wytwarzamy z niego kuleczki.

5.
Smażymy na gorącym oleju. Podczas obracania przystępujemy ostrożnie ponieważ ciasto jest delikatne i krokiety mogłyby się rozpaść.

6.
Usmażone wyciągamy na ręczniczek papierowy, zostawiamy do częściowego ostudzenia i aż potem je z ręczniczka zbieramy. Ochładzaniem częściowo stężeją.

Smacznego!